lørdag 2. mai 2009

Drivhuset er hentet :-)

Da er vi hjemme igjen, etter å ha vært på Brandbu og demontert drivhus :) Kjørte oppover i 6-tiden i går morges og var på plass kl. 09.00. Da var allerede Rune og Thomas godt i gang med å demontere platene på huset. Resten av jobben gikk smertefritt og kl. 13.15 var alle delene på plass i bil og på henger. Vi hadde regnet med å bruke det meste av dagen på dette. Deilig at det gikk så fint. Da ble det tid til et hyggelig kaffebesøk hos Sigrid også. :) Nå er jeg den lykkelige eier av 7 nye Geranium og en variegert sak, jeg ikke husker navnet på akkurat nå.

Etter kaffebesøket kjørte vi videre til Eina hvor vi overnattet hos venner. Dod mat, godt drikke og hyggelig selskap, gjorde dagen fullkommen :)

Drivhusdelene står fortsatt på hengeren. Orket ikke begynne å lesse av i ettermiddag. Får ta den jobben i morgen tenker jeg. Er i hvert fall glad for å ha drivhuset hjemme. Nå må jeg få laget søknad, varsle naboer og krysse fingrene for at søknaden går raskt og smertefritt igjennom hos kommunen.

Ute grønnes det mer og mer for hver dag. Morelltrærne har begynt blomstringen og Bergeniaen etår med store knopper. Fant også et par små knopper på det jeg tror er en eller annen Cordyalis. Blir spennende å se form og farge, når de kommer litt lenger.

5 kommentarer:

 1. Så moro at dere har fått hentet drivhuset :-) Da er det nok ikke lenge til det er i full drift, med engletrompeter på vei ut av luftelukene ;-)

  SvarSlett
 2. Krysser fingrene for søknad. Her var det null problemer med noenting, men det tok rundt et halvår før vi fikk papiret i posten likevel...

  Deilig med drivhus! Gleder meg til å se bilder når det er innredet med planter og det hele. :)

  Gratulerer!

  SvarSlett
 3. Gratulerer med nytt drivhus! Eg hjelper også til med kryssing av fingre ;)
  Fortsatt god helg!

  SvarSlett
 4. Hei og takk for hyggelig besøk :-)
  Jeg mener at etter den nye endringen i Plan- og bygningsloven, trenger du bare å byggemelde. Uthus under 70 kvadrat er i hvertfall ikke søknadspliktig. Sjekk det ut før du lager deg alt for mye bry. Ved melding kan du begynne etter tre uker hvis du ikke hører noe.
  Nabovarsling må selvfølgelig gjøres.
  Her er en link, hvis du ikke allerede har sjekket regelverket:
  http://www.abcnyheter.no/node/81238

  SvarSlett
 5. Er nok litt mer omstendelig, så lenge vi bor i NLF-område. Har vært i kontakt med kommunen tidligere og må ha full runde med søknad.

  SvarSlett