onsdag 29. april 2009

Bomtur til Bauhaus og Iberia observert

I går ettermiddag kastet vi oss i bilen etter middag og kjørte til Lier for å hamstre kukompost. Gjett om jeg ble lang i maska da jeg oppdaget at de var skvær tomme for komposten :( Hadde ikke falt meg inn å sjekke på forhånd at de hadde det inne. Vel vel, vi endte opp med 15 sekker plantejord og 2 glaserte terakottapotter, med skåler, til ute-askebeger. Får heller smette innom europris på vei hjem i ettermiddag og se hva de har der. mener å huske at de har hatt bra kugjødselkompost til en overkommelig pris tidligere år.

I hagen har det begynt å tyte fram noen små brune kryp :( Fant 3 stk. på en liten ruslerunde i går kveld. De ble fort flate, men da må jeg vel bare innse at også jeg må i gang med sneglekrig. Har vært velsignet forskånet for Iberia i de 2 foregående hagene jeg har hatt, men det måtte vel komme, før eller siden. Ser ikke ut til at det er store mengder av dem, men jeg kan i hvert fall ikke overse dem. Da har jeg antakelig snart hagen full. Skal begynne med å strø ut litt Feramol rundt de områdene hvor jeg har funnet dem til nå. Neste gang jeg er i hagesenteret, får jeg investere i Nemaslug el.l. og forsøke meg på "kannibalmetoden". Fange, infisere og drepe en del snegler, som jeg så legger ut som åte til de resterende. Håpet er da at de skal infisere hverandre og på den måten redusere bestanden betraktelig.

YR lover stadig fint vær, men foreløpig har uka vært ganske grå og periodevis våt. Det kom 10 mm. kraftig regn forrige kvelden. Tror det gjorde godt. Stedvis begynte det å bli ganske tørt. Mine nyplantede stauder likte helt sikkert regnskura, mens klesvasken jeg hadde ute på snora, ikke var like fornøyd ;)

Gråværet er helt sikkert fint for alle Engletrompetene, som står ute til herding i nordveggen, men personlig hadde det vært deilig med et par ettermiddager med sol. Mye triveligere å holde på ute når sola skinner :)
Tror uansett at jeg skal begynne så smått med ompotting og plassering av noen Engletrompeter i kveld. Aner ikke hvor jeg skal ha alle sammen, men jeg håper å slippe grave ned så mange i bedene. Er så mye enklere å ha med å gjøre til høsten, hvis de står i potter, slik at jeg slipper grave dem opp. Har lurt på å lure en del potter, med de høyeste plantene, inn mellom plantene i Hortensia hekken. Da støtter hekken dem litt, slik at de ikke velter i vindkastene.

Arbeidsledig blir jeg neppe med det første. ;) Selv om jeg ikke hadde tenkt å gjøre så veldig mye i hagen denne sesongen, merker jeg at hjernen jobber med planer hver gang jeg rusler rundt og betrakter bed og skråninger. Første prosjekt blir nok en renovering av "Steinbedet". En sydvendt skråning ved gårdsplassen som i dag er full av Gravmyrt, Vårkjærminne, noen Akeleier, flere kvm. med Bergenia og litt annet. Her er det steinete og tørt og det bør være et ypperlig utgangspunkt for et stort grus-/steinbed. Hvis jeg reduserer mengden av de plantene som er der i dag og fyller på med jord/grus der det er plass, bør jeg få fin plass til mange nye planter og større mangfold enn det er der i dag. Mulig at jeg også kan bruke stein og lage noen små platåer her og der, hvor jeg kan ha litt dypere jord, til planter som evt. trenger det.

Det er så deilig å være i gang :)

1 kommentar:

  1. Lurer på om jeg så en Iberia på verandaen i dag...... hadde sorte følehorn....
    Hmmmmmmmmmmmmmmmmm ja ja. Vi får ta opp krigen som du sier.

    SvarSlett