tirsdag 3. august 2010

Valg av husfarge - trenger innspill

Vi skal male huset og i den forbindelse har jeg lekt meg noen timer med Jotuns fargevelger. På det meste var jeg oppe i 8-10 alternativer, men jeg har nå klart å redusere til 2. Huset er rødt i dag, men ingen av oss er spesiellt glade i røde hus, så vi ønsker å gå mer over i den brune/brunrøde skalaen. De gule lemmene ved vinduet skal vekk. Muren gjør vi ikke noe med i denne omgangen. Den er forholdsvis nypusset og pen ennå.

Her er et bilde av huset, slik det ser ut i dag
Her er de 2 alternativene jeg sitter igjen med. Begge alternativene har antikkhvit som staffasjefarge:

Husmannsrød eller Dodenkopf: Det er ikke så veldig stor forskjell på bildene. Er det noen som har brukt disse fargene og som vet om de blir like mørke som på bildene? Når jeg forsøker å legge fargen på de lyse partiene, blir nemlig begge fargene vesentlig lysere (mer røde). Synes det hele er litt forvirrende. :-S

5 kommentarer:

 1. Jeg syns begge fargene var fine, men ville holdt en knapp på den mørkeste.

  Nå har jeg latt meg fortelle at rød husmaling er den fargen som falmer fortest, så hvis du skal ha rødt må du male oftere enn ved andre farger......

  SvarSlett
 2. Ja, rødt falmer nok ganske fort. Det gjelder vel mørke farger generellt, men det blir ikke pent med lyse farger her oppe i skogkanten. Vi må ha noe som går litt i ett med naturen rundt.

  SvarSlett
 3. Dodenkopf! Jeg synes det er så pent med brunt mot skogen, da tar husfargen opp fargen på de brune trestammene. Brunt og hvitt er nydelig :)

  SvarSlett
 4. Begge er fine og kler huset,men jeg hadde valgt den øverste pga at den har en varmere glød i seg. :)) Klem.

  SvarSlett
 5. Jeg hadde valgt den mørkeste uten tvil. Begge vil jo bli fine der, men det er nok du som til slutt må ta avgjørelsen :)

  SvarSlett