lørdag 21. august 2010

Echinacea Green Envy – En flopp?

Da jeg så bilder av denne for 2-3 år siden ble den umiddelbart en “måhaplante” for meg. Den var ikke å finne i noe hagesenter, men i fjor fikk jeg endelig tak i ett eksemplar fra planteliste.net. Den har vokst bra og hadde 2-3 blomster allerede i fjor høst. Jeg var litt skuffet over den i fjor, men tenkte at den sikkert bare trenge litt tid på å etablere seg.

I år har den 12-15 blomsterstilker og jeg er fortsatt i tvil om den svarer til forventningene. Blomstene er fine og spesielle i fargen, men det ser nærmest ut som om noen har lekt “elsker elsker ikke” med kronbladene og nappet ut annethvert blad. Blomstene er glissne, kronbladene er smale og alt for få, etter min smak. 

Det første bildet er en forholdsvis nyutsprungen knopp, mens bilde nr. 2 viser 2 eldre blomster. De får mer rosafarge etterhvert som de eldes, men kronbladene blir vel lange og smale, noe som gjør blomsten ekstra glissen.

echinacea_green_envy1

Ikke helt hva jeg forventet da jeg forelsket meg i denne planten, etter å ha sett dette bildet.

2 kommentarer:

  1. Har den också. Tycker den är rätt så snygg.
    Kan ses på min blog: http://art-nature-garden-passion-bensimon.blogspot.com/

    SvarSlett
  2. Jeg ser jo at den er mer frodig, den du forelsket deg i. Jeg så bildet av dine først og synes faktisk de var tøffest!

    SvarSlett