lørdag 21. august 2010

Noen av årets sommerblomster fra frø

Neida, jeg har ikke glemt bort hagen fullstendig, selv om det har gått mye tid til forberedelse av planteimport den siste uka ;-) Jeg tok en liten runde med kameraet her om dagen og knipset noen bilder av noen sommerblomster jeg sådde i vinter og våres. Til tross for, eller kanskje på grunn av, en fuktig og forholdsvis kjølig sommer, har mange av plantene blitt veldig fine, selv om en del har vokst litt sent i det kjølige været.

cobaea_scandens1

I det store melkespannet har jeg Blodbeger og et par frøsådde Fuchsia Boliviana. På den andre siden av trappa står en krukke med hvit Klokkeranke/Cobaea Scandens og noen blodbeger. Sistnevnte visste jeg vel at ble rått parti, da jeg plantet dem sammen. Den litt vevre blodbegeren, blir jo fullstendig overkjørt av den kraftigvoksende Cobeaen. Cobeaen er nå i ferd med å “teppelegge” trappa, med sine lange ranker som er stapp fulle av knopper og blomster. Jeg sådde både hvit og blå samtidig i våres. Det er tydelig at den hvite er raskere å få i blomst en den blå. Den blå har fått tilsvarende behandling og står antakelig lunere enn den hvite, men har fortsatt bare knopper, ingen blomster.

impatiens_walleriana_accent_mystic rhodochiton _atrosanguineum1

Impatiens Walleriana i “skrenten”. Impatiens skal vel etter boka stå fuktig og gjerne skyggefullt, men jeg vet nå ikke jeg. Disse ser ikke ut til å ha tatt skade av å bli plantet i en tørr skrent med sol fra morgen til kveld. Jeg vannet litt på forsommeren, mens det var tørt, men ellers har de klart seg, uten innblanding fra min side. Det skal sies at de er plantet i nesten ren husdyrgjødsel. Hestemøkk, hønsegjødsel og litt jord, som jeg la på et godt lag av, før jeg plantet. Man MÅ ikke følge boka til enhver tid. Ofte går det bra med litt prøving og feiling ;-)

5 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Imponerende blomstring hos deg! Her har det også vært en lang og kjølig vår, men når varmen kom i høst, har det tatt av her også! Klokkeranken din var flott, og så stor da! Og berget med Ipomea...Wow! Angående hvor/hvordan de trives best, gjelder vel som for herdighetsgrense : Du må la vær å si det til blomsten ;)

  SvarSlett
 3. Så herlig blomsterflor. :) God helg. Mette.

  SvarSlett
 4. Det er også min erfaring at hvit klokkeranke kommer raskere i blomst enn den blå. Faktisk er det ofte jeg ikke har fått blomst på den blå før vinteren kommer.

  Denne våren/sommeren var nok drivhus viktig. Her har alt av sommerblomster vært fryktelig sent ute... Du har virkelig fått en flott blomstring! :-)

  SvarSlett
 5. Nydelig blomsterfarger og frodighet. Melkespannet mitt se slett ikke sånn ut, men kansje til neste år..

  SvarSlett