mandag 22. mars 2010

Snakk om voksekraft.

Onsdag kveld sådde jeg mengder av tomat- og agurkfrø og litt annet snacks ;-) I helgen har vi vært bortreist, så sådden har måttet klare seg uten tilsyn, i stuevinduet, med undervarme og plastdekke. Kom hjem i går ettermiddag og hva skuer mitt øye. Plasten har reist seg og mengder av 2-3 cm. lange spirer titter opp av pottene. Det var ikke dårlig resultat i løpet av 4 døgn :-) Ikke alle pottene med tomat- og agurk som har spirt, men det er ikke sikkert alle vil spire heller. Hadde en del gamle frø liggende som ble sådd i steden for å kaste dem.
Celosia Cristata spirer i store mengder og frøene som jeg ikke aner hva er, fra frøboksen, kommer også med noen spirer. Tror kanskje det kan være noe Ipomoea lignende greier, men er ikke sikker. Jeg er ikke særlig god på å lese kinesisk :-\

Jeg hadde liggende en del frø av Ricinus communis som jeg la i vann før helga. Frø fra egne planter som jeg er usikker på om var helt modne da jeg høstet dem. I tillegg har de ligget i 2-3 år. Holdt på å kaste dem, men tenkte skitt au, jeg prøver. Etter ett døgn i vann var det allerede svulmet opp en "knopp" i enden av frøet og de aller fleste frøene sank til bunns i vannglasset. I går, etter 4 døgn i vann (som var blitt slimete og illeluktende) fikk jeg endelig sådd disse også. Så.... hvis alle spirer nå, vil jeg snart ha 18 Ricinus communis planter å hanskes med.

I løpet av helgen har det virkelig minket på snøen. Skal ikke skryte på meg at jeg ser antydning til blomsterbed ennå, men det har skjedd mye i løpet av de siste 2-3 dagene. Jeg ser gresset i et par spor i snøen og snøen begynner å trekke seg bort langs veggene. Nå er det vårjevndøgn, til helga stiller vi klokka til sommertid og det er straks påske. Masse å glede seg til med andre ord. Jeg skal ut med skuffa og kaste utover litt snø i ettermiddag. Nå går jeg til krig mot gjenstridig snø ;-)

2 kommentarer:

  1. 18 Ricinuser?? Det bør jo være rikelig. :-D. Om du får en til overs tar jeg gjerne imot. Jeg glemte å bestille frø i år.

    SvarSlett
  2. Vi får se om de spirer først Randi ;-) men gjør de det er det sikkert en mulighet.

    SvarSlett