mandag 22. mars 2010

Lynrask levering fra Litauen :-)

For nøyaktig 1 uke siden lot jeg meg friste av en link på Alexias hageverden til noen nye peoner. Klikket meg inn og vips så var 6 stk. Peoner bestilt og betalt via PayPal. Minstebestilling var 50$ så jeg bestilte for 54. Torde ikke mer første gangen da jeg var LITT i tvil om hvordan dette ville gå, selv om Alexia sa at hun var veldig fornøyd. Allerede i dag lå det lapp i kassa om rekomandert sending fra Litauen. Jeg hastet selvfølgelig avgårde til postkontoret (ære være post i butikk med fine åpningstider) og hentet pakken. Kvitterte, viste legitimasjon og det var det. Sunnhetssertifikat lå pent ved, klistret på uten på pakken, slik at det var greit kontrollert. Ikke noe spørsmål om moms o.l. :-)

Her er hva jeg bestilte og fikk :-)
Mons. Jules Elie $6.00 USD
Duchesse de Nemours $6.00 USD
Solange $18.00 USD
Mons. Martin Cahuzac $8.00 USD
Sorbet $8.00 USD
Sara Bernhardt (Lemoine, 1906) $8.00 USD
Subtotal $54.00 USD
Shipping and handling $25.00 USD
Total $79.00 USD

Faste fine røtter med 2-4 "øyne". Ett par av dem var delt i 2 mindre røtter, med 2 skudd hver, men det gjør jo ikke noe. Nå er de behørig plantet i romslige potter og plassert til driving i drivhuset.


Ellers begynner det å bli litt frodig i drivhuset nå :-) Det spirer og gror i både store og små potter. Blodbeger og Asarina som ble priklet for en ukes tid siden, ser også ut til å trives godt i den variable temperaturen i drivhuset. Det varierer nå fra 3-4 grader opp til 25-30 når sola står på om dagen.


I stuevinduet hadde enda et par potter spirt i ettermiddag. Som jeg nevnte i forrige innlegg har det vært rekordrask spiring på en del frø jeg sådde sist onsdag.

Hvis noen kjenner igjen frøposen med kinesiske tegn på og vet hva det er, så legg gjerne igjen en kommentar. Jeg har egentlig ingen aning, men frøene og spirene ligner på Ipomoea, så mulig det er noe i den gata.

7 kommentarer:

 1. Oi, så spennende. Jeg er nok en ettersleper når det gjelder å bestille fra internett - og det skulle kanskje en hel del til hvis jeg skulle bestilt fra Litauen. Men når det er sakt vil jeg tro disse peonene er spesielt flotte!
  Lykke til. -kanskje jeg skulle.....

  SvarSlett
 2. Frøposen er japansk, あさがお er hiragana for asagao, som betyr Ipomoea :-) Ligner på 'Double Red Picotee', i tilfelle får den variegerte blader.

  SvarSlett
 3. Japansk ja.... ikke godt for en uinnvidd å se forskjell ;-) Takk skal du ha for hjelpen Bjørnar. Da var jeg ikke helt på viddene da. Dobbel Ipomoea har jeg ikke forsøkt meg på før.

  SvarSlett
 4. Det var kjapt levert! Jeg bestilte en dobbel rød hepatica, og da måtte hun vente litt pga. en hard vinter der også. Du får nok en flott blomstring om et år eller to! :)

  SvarSlett
 5. Hehe...det gikk så det suste ja :).
  Når det gjelder den frøposen så er det mest sannsynlig jeg som er den skyldige - la den i frøboksen her for en stund siden. Og det er Ipomoea 'Picotee' - blandingsfarger vil jeg mene. Kjøpt fra Ebay :)

  SvarSlett
 6. Se der meldte "synderen" seg ja ;-) Jeg klarte jo ikke motstå denne posen med "eksotisk" og ukjent. Blir spennende å se hva det blir utav dem.

  SvarSlett
 7. Åhhhh himmel og hav!! Jeg måtte bare klikke meg raskt ut i gjen. Fyttigrisen.. den sorbet... hjeeeelp!

  SvarSlett