mandag 15. mars 2010

Drivhushelg :-)

Mens andre helt sikkert har benyttet den fine helgen med planker under beina, på desperat jakt etter de siste helgene med skiføre, har jeg tilbrakt helgen i drivhuset. Mulig at skitur er sunnere rent fysisk, men for meg er drivhuskos medisin for sjela, i motsetning til skiturer som ikke gjør annet enn å få meg forbannet, fordi jeg konsekvent ligger på ryggen, med skia viftende i alle retninger. Jeg er nok ingen ordentlig Nordmann nei ;-)

Gjett om jeg har kost meg i 25 grader, sammen med frø, jord og planter. :-) Så utrolig deilig å kunne ta av seg jakke og genser, kjenne sola varme gjennom platene og kjenne lukten av fuktig jord og grønne blader.

Stadig flere av de overvintrede Brugmansiaene, som har sett nærmest døde ut, setter små skudd. Fortsatt er det en del som ser døde ut, men altså ikke så mange som jeg først trodde. Nå må jeg bare være forsiktig med vanningen, fram til de har fått litt nye røtter.

Nå er resten av staudefrøene sådd. Dette er de sortene som skal spire uten kuldebehandling. Noen sommerblomster kom også i jorda nå mens en del fortsatt står "på vent". De frøene jeg ikke har sådd ennå, trenger antakelig litt mer stabil varme enn det foreløpig er i drivhuset. De skal derfor såes inne og forspires i vinduskarmen. I hovedsak dreier det seg om grønnsaker som tomat, agurk og paprika, samt en haug med Ipomoea.
21 potter med Blodbeger ble priklet ut i går, sammen med 6 potter med Asarina. 3-4 planter i hver potte, bør gå bra. Nå har jeg bare igjen 2 potter av hver med frøplanter :-\

Noen av Brugmansiastiklingene var så store at jeg måtte klippe dem tilbake og dermed ble det enda flere stiklinger ;-) Tror det ble 15 nye stiklinger av B.Maya. og noen hver av enkel rosa og hvit. Blir spennende å se om de roter seg greit i den variable temperaturen som tross alt er i drivhuset. Det varierer fra 25-30 om dagen, ned til ca. 10 om natten nå.

Jeg tok noen få bilder i helga, men har ikke fått dem over fra kameraet ennå. Det får være tilgode til neste drivhusinnlegg, som sikkert kommer snart.

4 kommentarer:

 1. Høres ut som en perfekt måte å tilbringe helgen, spør du meg. :-)

  SvarSlett
 2. Jammen da var vi to. Jeg fikk det også for varmt og måtte av med yttertøy. Det er medisin av beste slag.

  SvarSlett
 3. Det må være stas å ha så god plass og helt klart medisin for kroppen og holde på i 25 varme og kose seg med planter og jord :-)

  SvarSlett
 4. Ja himmel.. hadde også drivhushelg, og var strålende glad for å slippe å løpe rundt med ski på bena nå som det endelig går sakte mot vår.

  SvarSlett