mandag 8. mars 2010

Det spirer :-)

Jo da, det våres i vinduskarmen og selv om bloggen i det siste har vært preget av mitt røykesluttprosjekt, skjer det ting på plantefronten også ;-)

Nå har jeg antakelig gjort en tabbe (eller kanskje fler). Sådde Cobaea for et par uker siden. Fikk romslige pakker med frø fra Konnassörsklubben av både hvit og blå, 15 frø av hver. Nå spirer det som bare det. Talte 12 spirer så langt av den blå og omtrent like mange av den hvite. Nå blir utfordringen å holde dem nede lenge nok, slik at de ikke tar over huset. Disse vokser utrolig raskt når de kommer i gang og det er fortsatt ca. 2 måneder til de kan settes ut. Tror kanskje drivhuset må være rette plassen for dem, når jeg potter dem opp.

Blodbeger har vært tema i mang en tråd på Hagegal de siste årene. Jeg forsynte meg grådig av frøene fra frøboksen i høst og siden det har vært så mye problemer med å få spiring på disse, sådde jeg like godt alle sammen :-O Bildet er tatt for 2 uker siden og her har jeg priklet ut 1 potte allerede (fylt ett plantebrett). Nå har jeg heldigvis flyttet en del andre planter ned i drivhuset, slik at jeg har plass til å prikle resten også. Pottene med Asarina som er med på bildet viser at frø ikke nødvendigvis mister spireevnen selv etter å ha stått og slengt i et youghurtbeger i 2-3 år. Riktignok ikke like god spiring som på Blodbeger, men jeg tror nok jeg får plenty planter ut av disse også ;-)


I helgen har jeg pottet opp ca. 150 Fuchsiastiklinger og åpnet posen med staudefrø som ikke trenger kuldebehandling. Tittet oppi der og la den fra meg igjen. Ble litt motløs og orket ikke begynne på dem ;-) Tror kanskje jeg må ta med meg frø, potter og jord ned i drivhuset og stå der i sola en ettermiddag. Regner med at disse tåler å stå der nede, så lenge det er frostfritt. Spirer kanskje litt senere der enn i planterommet, men det får jeg heller tåle å vente på.

3 kommentarer:

 1. Se der ja! Ja de blodbegerene er noen raringer. Året jeg sådde uten å vite at de var vanskelige, så spirte vel omtrent 110%
  I år som jeg trodde det ikke var noe problem, så spirte vel bare 50%. men det holder lenge det.

  Gøy med tegn på vår da!

  SvarSlett
 2. Nå er jeg muligens i overkant frekk, men du har ikke lyst til å selge meg en dott med blodbeger? Jeg har sådd i to omganger, men de spirer ikke. Jeg tror det skyldes at frøene ikke ble modne hos meg i fjor.

  SvarSlett
 3. Du kan sikkert få en "dott" Mari Anne, men jeg tror ikke jeg tør å sende noe ennå. Er fortsatt en del kuldegrader her, så vi bør nok vente litt. Send meg en PM med adresse, så skal jeg følge med pog sende når gradestokken blir litt vennligere.

  SvarSlett