onsdag 17. mars 2010

Det man ikke har i hodet, må man ha i beina

I kveld ruslet jeg ned i planterommet for å så diverse tomat- og agurkfrø + litt annet jeg fant i frøboksen min. Mens jeg holdt på kom jeg plutselig på de spennende frøene jeg plukket med meg fra en restaurant i Alanya sist høst. "Korallblomst" kalte jeg den, da jeg ikke hadde noe korrekt navn på den. Stupte ned i frøboksen og lette desperat etter den hvite servietten jeg visste frøene var pakket inn i. Ingen frø å finne..... tenke, tenke. Jeg husket at jeg fant frøene i veska etter at vi kom hjem. Mulig jeg flyttet dem over i en liten pose, men hvor i all verden??? Jeg i gang med letingen, i stua, på kjøkkenet, i planterommet, men nei, ingen frø. Plutselig begynte hjernen å fungere igjen ;-) Den ene posen med frø jeg akkurat hadde sådd, hva stod det på den igjen.... Celosia Cristata, google google. Aha, der var den ja. Jeg hadde nettopp sådd frøene jeg akkurat hadde brukt en halvtime på å lete etter. Snakk om å være bevisstløs i gjerningsøyeblikket ;-)

Blir spennende å se om det blir noe utav disse. Nå står de i hvert fall i vinduskarmen over radiatoren, sammen med 3 forskjellige agurker, 4 forskjellige tomatsorter, noe jeg ikke aner hva er (kinesisk frøpose) og Euphorbia marginata.

Nå er det kun Ipomoea som ikke er sådd ennå, av det som skal såes innendørs. Mistenker at jeg kommer til å havne i en prikledøs, hvis jeg får spiring på alt jeg har sådd. Planterom og drivhus kommer antakelig til å sprenges. Jeg som trodde jeg hadde så kjempegod plass nå, kommer antakelig til å gå på en smell allerede første drivhussesongen ;-)

4 kommentarer:

 1. Been there, done that...både med å være frøforvirra og med å sprenge drivhuset første sesongen...hehe :)

  SvarSlett
 2. Så kule blomster. Skjønner godt at du kaller den korallblomst.

  SvarSlett
 3. Omtrent som meg den gangen jeg "oppdaget" en Rhododendron jeg veldig gjerne ville ha. Fant ut at den var å få kjøpt hos Ole Johnny Larsen i Ålesund og sendte ham en mail. Fikk til svar at jeg måtte vente en tid på den. I mellomtiden var jeg tilfeldigvis innom hagedagboka mi og leste om den Ålesundturen jeg var med på i 2005, og der kunne jeg da lese svart på hvitt (med bilde) at jeg hadde kjøpt en stikling av akkurat denne rhoddisen av ham da.....Flaut?? Det er bare første bokstaven.......!!!!! :-DDD

  SvarSlett
 4. Hukommelse? Hva er det? Fin blomst var det iallefall :-) Du må sette inn bilde når drivhuset er sprengt da... Det skal jeg gjøre, og det er ikke første sesongen engang! :-)

  SvarSlett