onsdag 29. juni 2011

Knattens internasjonale MC-camp

I forbindelse med at gubbens MC-klubb skal ha 20 års jubileumstreff på Blaker i Akershus førstkommende helg, inviterte han like godt en haug med tyskere med på en 3 dagers tur i Norge i forkant av treffet. Grillmat og øl ble hamstret, huset ryddet og hagemøblene omorganisert.

Hele gjengen ankom Norge i går ettermiddag. Noen kom landeveien gjennom Sverige, mens andre kom med ferge fra Danmark.

Planlagt overnatting og grilling hjemme hos oss medførte 19 motorsykler og 22 overnattings-/middagsgjester på Knatten. Overgartneren var på vår side denne dagen, slik at det var uproblematisk å få grillet og spist ute. Deilig temperatur og nærmest vindstille.

Heldigvis er dette folk som er vant til enkle kår når de reiser rundt på treff, så med sporty innstilling og medbrakte soveposer og madrasser, fant alle seg en soveplass. Det sov folk over hele huset. I stua, på vaskerommet, på alle soverom, i planterommet i garasjen, i gangen og i telt på plenen. Uansett hvilken dør jeg åpnet, fant jeg luftmadrasser og sykkelvesker på innsiden.
Selv på planterommet sov det 4 stykker og hagen så ut som en dårlig organisert campingplass.

Det ble en hyggelig kveld, med mye latter og skøy, men jeg må tilstå at jeg er glad dette ikke er noe som skjer ofte og at det bare var for en kveld og natt. Natten ble urolig, med snorkende mannfolk både utenfor vinduet og i naborommet og ei urolig bikkje som lå og småboffet på alle de fremmende lydene. Morgenstellet ble litt så som så. Det sier seg selv at det blir en uoverkommelig kø på bad og toalett, når så mange skal stelle seg på en gang ;-)

I dag reiser hele følget videre Vestover, over noen fjelloverganger, til Lysefjorden, Rjukan, Vikersund ++ før turen ender på Blaker, fredag ettermiddag. Ole Bjørn og et par kamerater fra klubben skal være guider på rundturen. Så hvis noen, i løpet av de nærmeste dagene ser et følge bestående av godt voksne folk på gamle Kawasakier, får dere vinke og ønske dem god tur videre ;-) Håper bare ikke de drukner underveis. Værmeldingen på Vestlandet er jo ikke direkte oppløftende. Jeg holder stand hjemme et par dager til, før turen går til Blaker og helg med MC i fokus. Tipper kanskje det kan være greit med et par rolige dager, slik at jeg får ryddet etter det siste døgnet.
Vertskapet tar seg en pust i bakken, etter en hektisk ettermiddag og kveld.

8 kommentarer:

 1. Så artig , god tur videre håper været er på deres side ,Marit.

  SvarSlett
 2. Dette høres ut som noe jeg kunne funnet på også. Gøy å glede seg til, litt krevende mens det står på, deilig når det er over og fantastisk å se tilbake på.

  SvarSlett
 3. Så artig! Ja, det er noe med å ta det som det er. Slike overnattinger har jeg hatt en del av og det er alltid like vellykket. :)

  SvarSlett
 4. Du er jammen sporty. Godt dere fikk grillvær, av og til er man riktig heldig.

  SvarSlett
 5. Det så kjempekoselig ut!
  MC-folk er trivelige folk, synes jeg. I år var vi på Norgestreffet (på Steinkjer), og det var skikkelig artig!

  Ønsker deg en fin helg!
  Klem fra Bente

  SvarSlett
 6. Ikke alle grupperinger som er like hyggelige da Bente (ala de som gir deg fingeren når du hilser langs veien) men jevnt over er det jo helt vanlige folk som liker å kjøre sykkel langs landeveien og omgås andre med samme interesse :-) Ikke SÅ ulikt oss hagegale. Vi liker å samles av og til vi også ,-)

  SvarSlett
 7. Jeg må bare fortelle; en mer fantastisk kone finner man ikke. Alle mine/våre tyske venner er mektig imponert over henne, og måten hun taklet innrykket :-)

  SvarSlett
 8. Det kan man kaller gjestfrihet!. Ser fantastisk hyggelig ut!

  SvarSlett