tirsdag 5. juli 2011

Ugrass - riddersporer - vær


Jeg konstanterer at jeg trenger noen uker uten regn og vind nå, hvis riddersporene mine skal få vist seg fram fra sin beste side lengst mulig. Dette er i hovedsak 3 planter, som jeg sådde for noen år siden. De hadde aldri blomstret da vi flyttet hit og jeg hadde ikke i min villeste fantasi, trodd at de ville bli så digre. Sommeren 2009 var det 3 blomsterstilker, i fjor var det mange og i år er det ekstremt mange. Den som allerede blomstrer på bildet fikk jeg av Ellea i fjor. Den skulle være hvit, men ble altså blå og blomstrer litt tidligere enn de andre. Jeg ser i dag, når noen av blomstene på de eldste plantene har vegynt å åpne seg, at den nyeste nok bør flyttes. Fargen er helt feil i forhold til de mørk blålilla blomstene på hovedtua. Hele greia er nok minst 1 meter i diameter og blomsterstenglene nærmer seg 2 meter. Jeg har forsøkt å være føre var i år og bundet opp på kryss og tvers, men jeg vet jo, at det neppe holder, hvis overgartneren bestemmer seg for å åpne slusene og slå på viftene, mens den står i full blomst. Jeg krysser fingrene og håper på sommervær med sol og bare lett bris de nærmeste ukene :-) Oppfølgingsbilder kommer, bare den kommer skikkelig i gang med blomstringen.

Ellers er det drivhushagen som får mest oppmerksomhet nå om dagen. Har holdt på 2 kvelder nå med å luke, tømme svarte potter og rydde i pallekarmene i barnehagen. Det gav masse ledig plass, slik at jeg kunne begynne å tømme noen av kassene og flytte pottene over i karmene, hvor de står i kontakt med jord og kan sende røttene ned i bakken. Det begynte nemlig å bli en utfordring å få vannet nok. Mange store planter, i små potter, krever mye vann. Nå er alt gjødslet og stelt. 4 nye karmer er beiset og klare til å bli plassert, bare jeg får sprøytet og ryddet rundt. Jeg tok et bilde av hvordan det så ut der nede, men det legger jeg ikke ut før jeg er ferdig og kan vise etterbilde også. Jeg rødmer nesten, når jeg ser bildet av alt ugrasset. Satser på oppholdsvær i morgen ettermiddag, slik at jeg kan få tatt en runde med roundupen.

3 kommentarer:

 1. Håper værgudene er snille med deg, så du berger riddersporene. De så nydelige ut!

  Klem fra Bente

  SvarSlett
 2. Flotte riddersporer du har! Ja, ugrasset har gode kår om dagen. Jeg luket også i et bed som var fullstendig overgrodd i går, og det er nesten ikke til å tro hvor gjengrodd det blir for tiden. Varme og masse regn er nok årsaken.

  SvarSlett
 3. Riddersporene dine ser staselige ut. Håper værgudene er snille, så blomstringen ikke blir ødelagt. Mine lå også an til å få den flotteste blomstringen ever, høye og med lange blomsterspir. Så kom vinden og regnet. Da hjalp desverre ikke oppbindingen, de rett og slett knakk tvers av. Men til neste år...
  Ugresset trives også med varme og fuktighet. Alt kan ikke være striglet til enhver tid, iallefall ikke hos meg.

  SvarSlett