søndag 26. juni 2011

Husokupanter

Iris Sibirica "Welcome Return"

Ikke så mye som skjer i hagen akkurat nå om dagen. Eller, det skjer jo mye. Stadig nye planter som blomstrer og det fuktige været gjør at både ugrass og stauder gror så det knaker. Men JEG har ikke gjort så mye i det siste.
Vi har besøk av datter, svigersønn og barnebarn, så dagene blir for korte til å holde på noe særlig i hagen. I går kveld var "gamlingene" barnevakt, mens de unge fikk seg en velfortjent kveld på byen :-) Små og store koste seg. Særlig lille Amalie og Zeico hadde stor glede av å dele litt på lekene til Zeico. Utrolig morsomt å følge med på samspillet mellom den lille jenta og den store bikkja. Selvsagt under nitidig overvåking av både bestemor og bestefar.

I dag måtte jeg en tur ned i drivhuset og vanne litt. Plutselig så jeg noe rart på midtveggen i drivhuset.

Ved første øyekast så det ut som en haug med mose, men hvordan i all verden hadde den havnet der? Fram med gardintrappa. Det ante meg nå hva det var og jeg listet meg forsiktig opp på trappa og strakte fram kameraet og tok et par bilder, så nært jeg torde. Jeg har et fuglerede, med 3 eller 4 egg i, inne i det innerste rommet i drivhuset. Fuglemammaen var ikke å se noe sted, men den gode varmen i drivhuset gjør kanskje at hun våger seg avgårde litt på dagtid? Heldigvis har døra stått på gløtt konstant i det siste, så selv om det har vært kjølig og lukene ikke har åpnet seg, bør det være muligheter for at eggene er blitt ruget, når temperaturen krever det.
Etter litt googling har jeg kommet til at det antakelig er meiseegg, men jeg aner ikke hvilken meis. Jeg får forsøke å følge litt med og se om det er noen aktivitet framover. Blir det klekking må vi i hvert fall utsette jobben med å rengjøre og lime fast platene. Jeg ofrer ikke små fugleunger for å få gjort den jobben. Da får det heller vente til sensommeren, når de små er ute av redet.

5 kommentarer:

 1. Åhh, så skjønt bilde av jenta og hunden! Veldig talende blikk mellom dem =)
  Koselig med reir i drivhuset. Litt ekstra å passe på for deg!
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 2. Høner går i alle fall av eggene sine minst en gang om dagen. Du skal se det går bra for meisene også. Å utsette rengjøringen kan da ikke skade noen.

  SvarSlett
 3. Så flott bilde av Amalie og Zeico. Dyr og barn er noe eget. Så koselig med rede i drivhuset da!

  SvarSlett
 4. Så fine bilder ,det er jo tros alt koslige husokupanter du har fått da.
  Ha en fin dag , Marit.

  SvarSlett
 5. Så nydelig bilde av jenta og hunden. Vi har også akkurat blitt mormor og morfar (for 2 måneder siden). Min datter er bare 17 år, så hun og babyen bor hjemme hos oss, mens babyens far går på skole, mange mil unna oss. Han er også bare 17 år.
  Vi har også hund, og passer nøye med, at alt går bra, mellom hun og barn. Det ser heldigvis veldig lovende ut, men vi vil selvsagt aldri la hun og barn være alene sammen.

  Så koselig med sånne husokkupanter. Vi har også fugler under taket på huset.

  Ønsker deg en fin kveld!
  Klem fra Bente

  SvarSlett