mandag 28. juni 2010

Vel overstått barnedåp og jeg er sliten

Da var den store barnedåpen vel gjennomført. Amalie ble døpt og alle gjestene ble gode og mette. 17 mennesker til koldtbord og nærmere 30 til kaffe krever litt innsats. Siste uka har det gått i ett med forberedelser. Skuring av hus, handling, henting av møbler,vanne i drivhuset, mer skuring, pynte border, lage mat, vanne i drivhuset, pynte fat, bake kaker, vanne i drivhuset, stryke dåpskjole og skjorter. Ungdommene har selvsagt hjulpet til selv også, men det er rart med det. Når man skal ha slikt hjemme i eget hus, med "fremmede" (svigersønnens familie) på besøk for første gang, får man litt prestasjonsangst og vil gjerne ha kontroll på hva som blir gjort og at alt blir gjort skikkelig ;-) Det var egentlig godt å komme på jobb og slappe av litt i dag ;-)

Dåpsbarnet oppførte seg eksemplarisk. Knapt en lyd fra henne hele dagen, der hun vandret fra arm til arm rundt kaffebordet. Været var en smule truende på formiddagen og jeg må tilstå at jeg hadde nervene litt i spenn, med tanke på at vi skulle ha kaffe og kaker utendørs på ettermiddagen. 30 mennesker inne i vår stue ville blitt en utfordring å få plassert :-\ Heldigvis kom sola utover ettermiddagen. Sammen med en liten vind, som gjorde at det var behagelig å sitte i sola, selv i bunad.

I dag reiser de siste gjestene hjem. Kun Amalie og Camilla som blir igjen i 2 uker til. Nå blir det restemat på oss i ei uke er jeg redd, men det gjør jo at jeg slipper lage mat og kan bruke tiden på å kose meg med Amalie, pusle i og rundt drivhuset og i hagen. Har ikke engang vært noe særlig tid til å kose med den lille spinsessa etter at de kom for 1 uke siden. Siste tiden har det kun blitt vannet i potter og kat. Alle bytteplantene som har kommet i posten er bare satt i ett brett med litt vann, i påvente av bedre tid.

Jeg har ikke hatt tid til å se på bilder ennå, men skal forsøke å legge ut et par av dåpsbarnet i kveld. :-)

2 kommentarer:

  1. Deilig når det er over, ikke sant? Jovisst er det hyggelig når det står på.. men deilig når alt er over.

    SvarSlett
  2. Gratulerer, for ei nydeleg jente! :-)

    SvarSlett