mandag 7. juni 2010

Travelt, litt slitsomt men også morsomt

Helga har som vanlig, forsvunnet nærmest før den begynte.
Lørdag var jeg oppe og i gang kl. 07.00. Kjørte til byen kl. 08.00, med resten av plantekassene, vekslepenger og kaffe. Rett over kl. 09.00 var alt behørig plassert i parken. Ragnhild kom, som avtalt, med sine Fuchsia og vi var klare for innrykk. Arrangementet skulle åpne/begynne kl. 10.00, men folk flest har ikke fått i seg morgenkaffen så tidlig på en lørdag. Først etter 11 begynte det å fylle seg opp med litt folk.

Her kommer det bilde i kveld ;-)

Salget gikk litt i bølger og av og til skulle jeg gjerne hatt litt hjelp. Men de fleste var heldigvis tålmodige i godværet :-) Innen dagen var over hadde jeg 12-13 helt tomme plantekasser og god plass i flere av de andre. Alle agurkene og de aller fleste tomatene forsvant, mens stiklinger av engletrompet var det liten interesse for. Tror ikke folk vet hva det er og de har vanskelig for å tro meg når jeg forteller at en liten stikling kan bli en plante på 1-2 meter i løpet av noen sommeruker. De litt større plantene forsvant, mens de små stiklingene måtte få bli med hjem igjen. Kjekt å vite til en annen gang. Da skal jeg heller forsøke å ha med mer "ferdige" planter.

I går var jeg litt "utladet" tror jeg. Pus vekket meg kl. 07.30 og da stod jeg like godt opp. Tok med kaffen ut i morgensola. Deilig å ha en stille stund med kun småfuglenes kvitring i ørene. Satt lenge og bare gledet meg over naturens lyder og inntrykk.
Dagen gikk med til litt lett luking og planting av staudene jeg fikk fra planteliste.net for noen dager siden. Mye snadder for en staudefreak her gitt ;-)

Helgen ble avsluttet med MC-tur til Helgeroa. Hamburger til middag og softis til dessert, på brygga i Helgeroa. Faktisk min første tur som MC-rype i år. Det har vært så kaldt at det ikke her fristet meg. Gubben har måttet kjøre alene, fram til i går. Nå bør jeg nok få noen turer "på baken" innen vi skal til Tyskland i juli. Det blir noen timer bakfpå gjennom Danmark og kjørekomforten er ikke den aller beste på disse gamle syklene :-\ Det går hardt utover stumpen etter noen timer.

3 kommentarer:

 1. Så god du er!
  Ja folk kjøper heller ferdige planter. Så på hagemessa i Lillestrøm, at folk heller kjøpte svære Pelliser til 500 kr enn de som var litt mindre til 200, eller stiklinger til 25. He-he.. det er vel mange som ikke tror de får det til. Men da er det kanskje bedre å satse på større planter som du sier, og heller bare skru opp prisen.

  SvarSlett
 2. Rart at folk ikke kjøper Brugmansia. Trodde den var både velkjent og populær nå.
  Jeg fryder meg over dem jeg fikk fra deg. Alle vokser og trives der jeg plantet dem. Venter spent på blomster!!! 'Taylor Dawn' ble dessverre utsatt for en ulykke. Fant den knekt på midten en morgen. Tror en viss katt har hoppet litt rundt... Men den skyter nedenfra, så ingen fare. Toppen ble stikling.
  Ha en god uke!

  SvarSlett
 3. Det var synd jeg ikke fikk vært med deg. Men hosta er egentlig ikke noe å selge før senere på sommeren. Plantene kom så sent at jeg hadde ikke klart å få alt ferdig til lørdag uansett. Men morsomt at du fikk solgt så mye! Brugmanisa er nok noget vel eksotisk for de fleste, enn så lenge ;)

  SvarSlett