torsdag 24. juni 2010

Får man noen glede av stjålne planter?

Jeg slutter aldri å forundres over hva folk stjeler og graden av frekkhet enkelte oppviser. Kom akkurat over en artikkel fra BT som beskriver hvordan noen har brutt seg inn i et hagesenter på Askvik, fyllt en henger med dyre planter og kjørt avgårde, i nattens mulm og mørke. Det jer ikke forstår er hvordan noen i etterkant, kan klare å glede seg over hagens beplantning, når de VET at plantene deres er stjålet?

En ting er å knipe med seg en liten stikling eller et par frøkapsler, i forbifarten, det er det antakelig flere av oss som har gjort ;-) men å stjele verdifulle trær og busker, for så å plante dem i hagen, er laaangt over grensen for hva jeg kunne gjort. Jeg ville for alltid tenkt at "det var den og den busken jeg stjal der eller der". Uansett hvor fine plantene var, ville jeg aldri fått noen glede av dem.

Nå er det jo selvsagt mulig at tyven(e) er "anleggsgartnere" som har fått i oppdrag å kjøpe inn og beplante for en kunde og som har sett sitt snitt til å tjene noen kroner ekstra ved å stjele plantene, for så å kreve betaling fra kunden for dem i etterkant. Fy f.... så forbannet jeg hadde blitt, hvis jeg oppdaget at firmaet jeg hadde leid inn for å plante til for meg, plantet stjålne planter i hagen min :-(

Dette er jo ikke første gangen at planter og potter blir stjålet. Ferdigplantede krukker forsvinner fra folks trapper, hele hekker blir spadd opp i løpet av natta og nyplantede busker blir bare løftet i "luggen" og forsvinner over natta. Her på jobben ble det pyntet opp med en del ny beplantning i fjor. Bl.a. noen kuletuja er sporløst borte. De forsvant nærmest en etter en. Antakelig er det noen som har tatt med seg en eller 2 av gangen, når de har gått forbi.

Det er vel bare å innse, at frekkheten overgår det meste hos enkelte mennesker. Men jeg tror allikevel aldri jeg kommer til å forstå tankegangen til slike individer.

7 kommentarer:

 1. Nei, kan du skjønne det. Her har jeg aldri hørt om sånt, annet enn på kirkegårder der det er mye stjeling av planter mm. Folk kan ikke ha samvittighet?
  Fin blogg du har forresten:)
  Hilsen Kathrine

  SvarSlett
 2. Det absolutt frekkeste jeg veit er når folk spar opp planter på kirkegården... Vi pleide å frøså tusenfryd i plenen fremfor et gravsted, og de plantene forsvant så snart de blomstret, folk må da ha forstått at vi synes de var fine der de var...?

  SvarSlett
 3. Folk stjeler ikke bare planter, de stjeler hele statuer også
  http://hildegoghagen.net/?p=2535
  Frekkheten kjenner ingen grenser...

  SvarSlett
 4. Er du sikker på at det ikke var parkvesenet som fjernet tusenfryden Anne? Jeg tror neppe de har lyst til å ha tysenfryd i plenen over hele kirkegården. De sprer seg jo noe forskrekkelig :-\

  SvarSlett
 5. Jeg vil helst tro det er en shady anleggsgartner som har vært på ferde - det går da ikke an å glede seg over tjuvgods? Jeg har riktignok redda planter fra grøftekanten og stiklinger fra nedlagte og fraflytta hager, men der går grensa.
  Men noen stjeler jo juletrær også, så vi er vel forskjellig skrudd sammen i samvittigheten.

  SvarSlett
 6. Ja vet du.. her i "nabolaget" er det en dame som har haugevis med krukker og blomster utenfor trappa si. Alle er stjålet på det lokale hagesenteret. De har henne på kamera og alt. Men hun hører til en ganske kriminell gjeng, og politiet har sagt at de råder hagesentert til å ikke gjøre noe siden konsekvensene blir større enn tapet for plantene. Har du hørt!! Helt sant!!

  SvarSlett
 7. Det er mye rart som folk får seg til å gjøre. Å stjele fra andres hage, må da være det laveste ett mennekse kan komme.

  SvarSlett