torsdag 7. juli 2011

Den som tror en hagegals hage.......

..... til enhver tid er ryddig, ugrassfri og strøken, må tenke om igjen. Se bare på dette bildet, som jeg tok i går ettermiddag, i min egen hage *rødme*

Det er i hvert fall ikke strøkent til enhver tid hos meg, selv om jeg betegner meg selv som uhelbredelig hagegal. Jeg mistenker at det også hos andre hagemennesker, tar litt overhånd enkelte ganger.

Hvert eneste år er det områder i hagen, som blir prioritert bort, eller glemt, til fordel for andre og mer spennende oppgaver. Det er f.eks. alltid mye mer gøy å lage nye bed, enn å luke og rydde i eksisterende bed. I år er det bl.a. denne kanten rundt terrassen som er forsømt. Jeg ble aldri enig med meg selv om hva jeg skulle gjøre her og etterhvert som ukene gikk, glemte jeg bort (fortrengte er vel kanskje et bedre ord) hele greia. Til slutt så det så ille ut at jeg rødmet hver gang jeg gikk forbi. Enda flauere var det når noen kom innom og så elendigheten. I går kveld fikk jeg plutselig ånden over meg. Nå skulle Vassarva til pers.

I løpet av et par timer hadde jeg røsket vekk et tonn Vassarve, spadd vekk det øverste jordlaget, hentet 2 kasser med planter ved drivhuset og prøveplassert pottene. Da kom regnet. Først noen forsiktige dråper, før himmelen åpnet jeg og jaget meg i hus. Da det stoppet var det såpass vått og mørkt at jeg besluttet å vente med resten til i dag.

I dag er formen slett ikke god. En god gammeldags sommerforkjølelse kom kastet på meg i natt. Hodet sprenger, snørra renner og halsen svir. Allikevel var jeg såpass ivrig i ettermiddag, at jeg tuslet ut, for å gjøre ferdig det jeg hadde begynt på. Enda flere planter ble hentet og plassert, før alt ble gravd ned og vannet. Det ble da virkelig en vesentlig forskjell og nå slipper jeg skamme meg over akkurat denne delen av hagen.Hosta, Heuchera og Geranium har hovedrollen her. Jeg har også fylt ut med noen Løvemunn og Fylte Cosmos, som jeg hadde stående.

Også den andre siden, som var like ille som den første, fikk sin velfortjente oppmerksomhet. Samme plantevalg der, bortsett fra at her er Heuchera erstattet med Løvemunn foreløpig. Får se etterhvert, hva jeg skal ha i kanten. Det blir litt spennende å se om jeg klarer å holde det fuktig nok oppi her. Det er nemlig ikke så veldig dyp jord, før jeg kommer ned på stein, men jeg gjør et forsøk.

10 kommentarer:

 1. Så fint det ble :)

  Og så var det veldig trøstende å se at ikke bare jeg har forsømte områder.

  SvarSlett
 2. Regnet med at jeg ikke var alene ja ;-)

  SvarSlett
 3. Hehe! Been there - does that ;) Deilig med noe å gjøre... Når vassgresset blomstrer er det på tide å luke (gammelt jungelord).

  SvarSlett
 4. Jeg som trodde at du hadde det perfekt overalt!
  Da er det håp for oss andre, ikke sant? Her er det flere forsømte områder, og plenen er full av ugress...Det ble kjempefint, og du er så flink å velge riktige planter som passer sammen!
  Ønsker deg god bedring!

  SvarSlett
 5. En trøst å se at ugresset vokser også andre plasser. Det ble riktig fint, spennende å se når det vokser til. God bedring!

  SvarSlett
 6. Det ble kjempefint. Ønsker deg god bedring, måtte ulumskhetene gå raskt over.

  - Tua

  SvarSlett
 7. "Prioritert bort" er et bedre uttrykk enn "fortrengt". Man kan se på ugress fra flere vinkler: En indikatorplante - som viser at hageeieren har hatt bedre ting å drive med. Eller man kaller det referansebed, et sted man sjekker ut hvordan ulike ugress oppfører seg. Blir det riktig ille, setter man helt enkelt en spade der. Da kan alle se at du driver egentlig på der.
  God bedring og god helg.

  SvarSlett
 8. Den skal jeg huske på Mari Anne. Neste gang vassarven tar overhånd, setter jeg spaden der, slik at det ser ut som noe skal skje ;-)

  SvarSlett
 9. Ja, jeg har det akkurat sånn som deg. Men, en hage skal vel ikke være helt perfekt og striglet?

  Ønsker deg god bedring med forkjølelsen.

  I helgen skal jeg være med å arrangere MC-treff, her i Brønnøysund. Samt at vi skal vi 50 årsdag, så dette blir en travel helg.

  God helg!
  Klem fra Bente

  SvarSlett
 10. Hehe. Gjenkjennelig. Det ble veldig fint, da! Jeg har et større område som jeg later som jeg ikke ser i år, men må vel ta meg sammen i alle fall LITT før "åpen hage"...

  hilsen hildeg

  SvarSlett