tirsdag 12. juli 2011

Rop på sommeren........

Jeg roper og jeg roper, men sommeren vil fa** meg ikke komme. Temperaturen er ikke så verst, men det er jo klin umulig å planlegge noe som helst. Man våkner om morgenen til strålende sol og blå himmel. Går på jobb i sandaler og kortærmet og ender opp som ei druknet katte, mens lyn og torden buldrer, innen man kommer seg i bilen om ettermiddagen. Værmeldingen endrer seg annenhver time og langtidsvarsler er en vits. De klarer jo ikke engang å bli enige med seg selv hvordan været blir de nærmeste timene. Jeg vil ha SOMMER, SOL og VARME!!!

Det er ikke annet å gjøre enn å forsøke gjøre det beste ut av det. Jeg velger å pusle ute, så sant det ikke er fare for å drukne og jeg får da gjort litt, mellom skybruddene. I går klippet jeg ned kratt langs Hostahekken i oppkjøringen til huset. Utrolig hvor mange "pisker" av Rogn, Eik, Osp og Bjørk som hadde skutt i været, etter at vi skar ned og ryddet der i fjor. Nå skal jeg forsøke å følge med, slik at jeg får sprøytet mens nyskuddene ennå er små. Det lysnet i hvert fall betraktelig og alle Hostaene ble mer synlige.
Riddersporene mine har foreløpig klart det skiftende været bra og står rette og flotte. Kun ett skudd som har brukket, men det var en "dobbelstilk" som var ekstra kraftig og flat, med, 2 stilker i toppen. Den står nå i en vase på bordet, hvor den lyser godt opp. Jeg vurderte å sette parasollen over tua, for å beskytte den mot regnet, men parasollen var alt for lav. Tanken var god, men altså ikke gjennomførbar, uten vesentlig modifisering av parasollen ;-)

Ellers konstanterer jeg at den ene klatrerosa jeg kjøpte på Rom som "Penny Lane" slett ikke er det den gir seg ut for å være. Dette ligner mer på en stilkrose og jeg har liten tro på at den noen gang vil egne seg på en rosebue :-( Blomstene er riktige i fargen, men der stopper også likheten. Penny Lane har tettfylte og mindre blomster enn denne. Jeg får ta med et bilde og vise dem, neste gang jeg skal bort og handle. Må jo bort og finne noe fint for gavekortet jeg fikk av våre tyske venner, etter MC-campen vi hadde her en natt. Tror det må bli et fint tre, som kan stå som et minne om den gangen vi satte rekord i overnattingsgjester ;-)

Jeg fortsetter å vente på sommeren, men mens jeg venter tar jeg meg en tur ut i hagen og ser om jeg finner på noe morsomt.

2 kommentarer:

 1. Ja sommerværet her i Vestfold har ikke vært noe å skryte av kan man si! Tror nesten det er våtere i år enn det var i fjor... (vinden var værst i fjor) Kan se ut som om det hele har blitt snudd på hodet værmessig. Håper ikke dette vil ha større effekt på blomstene og hagene.
  Deilig må det nå være å kunne gå ut og kose seg blant hagevekstene når skybruddet er over. Bedet rundt terrassen ble kjempefint forresten! Jeg er nok litt misunnelig på dere som har masse hageplass å boltre seg på :-))
  Riddersporene var prektige og høye! Godt de har holdt seg så langt :-))
  Kos deg videre med dine nydelige roser og resten av blomsterriket ditt:-))

  SvarSlett
 2. Trist med ustabilt sommervær! Fordelen er at en slipper å vanne... :-) Jeg likte riddersporene dine, syns de har så nydelig blåfarge! Lykke til med rosebuen - det høres veldig fint ut! Men stilkroser er vel ikke akkurat tingen da, nei...

  SvarSlett