fredag 29. juli 2011

Sensommer - Jeg smaker på ordet.............. og liker absolutt ikke smaken av det :-( Ordet kom, helt av seg selv, da jeg skrev et innlegg på Hagegal nettopp. "La oss håpe at august kan gi oss deilig varmt sensommervær..." skrev jeg.
Er det sensommer i august? Ja, det er jo det. Når ellers skal det være sensommer? I august begynner kveldene igjen å bli korte og mørke, skolene begynner igjen, ferien er for de fleste avviklet for i år og hverdagen innhenter oss, slik den vanligvis gjør på denne årstiden.
Men hvor ble det av sommeren? De lange lyse kveldene, når sola forsvinner i horisonten langt på kveld, gradestokken konstant ligger på rundt 20 grader og all fritid tilbringes utendørs, kun iført et minimum av klær. Jo da, det har vært en del dager hvor det har vært fint å jobbe utendørs, men ustabilt vær har gjort det nærmest umulig å planlegge, mer enn noen timer av gangen. Mer enn en gang har jeg i hui og hast måttet avbryte det jeg har holdt på med, rive klesvaska av snora, redde telefon og kamera, hive uteputene innenfor døra, før jeg klissvåt har fått meg selv under tak.
Jeg er slett ikke klar for sensommer, eller for den saks skyld høst, ennå. I år som i fjor, venter jeg fortsatt på sommeren og nå ser det jammen meg ut til at vi får en smak av sommer, sånn helt på tampen av fellesferien. Jeg har heldigvis litt ferie tilgode og har, etter å ha studert langtidsvarselet på YR, bestemt meg for å ta fri kommende uke. En hel uke, uten andre planer enn å kose meg i hagen. Grave, plante, luke og antakeligvis vanne litt. Det er bare 14 dager til 1000 åpne hager og jeg har fortsatt en del å gjøre, før hagen er nogen lunde presentabel. Ikke at jeg skal ha 5 mål med strøken tomt innen 14. august. Til det har vi for mye krattskog og roteområder, men en rimelig ryddig og ugrassfri hagedel, vil jeg gjerne få til, før fremmende mennesker skal komme og se på hagen min.

Egentlig er jeg litt bekymret for 1000 åpne hager akkurat nå. Jeg synes plutselig det er så lite som blomstrer hos meg. Nevnte det for gubben her om dagen, men han så bare uforstående på meg og forstod ikke hva jeg snakket om. Det er kanskje ikke så lite som jeg vil ha det til, men..... Dagliljene blomstrer, eller er i komminga. høstphloxen har så smått begynt (men de er plantet i år og er ganske små ennå), alle Fuchsiaene er på sitt fineste nå, Hostaene blomstrer ennå, en del engletrompeter er i farta, Flittig Lisene er endelig blitt fine, roser, matrem, blodbeger, canna, astilber og Cimicifuga blomstrer. Jo da, det er nok en del blomster å vise fram 14. august allikevel :-) Men det er ingen tvil om at jeg nok har mest tidligblomstrende stauder. Åpen hage i mai/juni ville nok vært mer passende for min hage, slik den framstår i dag.

Akkurat nå gleder jeg meg hemningsløst til den kommende ferieuka og krysser fingrene for at værmeldingen holder seg utover i uka. Blir det drittvær igjen går jeg heller på jobb.

God helg alle sammen :-)

2 kommentarer:

  1. Nå er det iallefall SOMMER! Deilig :) Flott fuksia. Hanne

    SvarSlett
  2. Vi er vel kanskje i overkant kristiske på egne vegne angående 1000 åpne hager. Det går nok bra!

    SvarSlett