fredag 1. april 2011

Julaften i april :-)

Vel, det var jo egentlig mars i går da, men julaften og bursdag på en gang var det utvilsomt. Pakkelapp i postkassa om ettermiddagen, førte meg sporenstreks til post i butikk, hvor jeg fikk utlevert en eske adressert til meg. Like fort som jeg kom TIL posten, kom jeg meg hjem, hvor pakken, med utålmodige fingre, ble revet åpen. Jeg elsker forundringsposer og dette var en forundringspose etter min smak. Det åpenbarte seg pose på pose med spennende stiklinger og planter. Alle med hyggelig håndskrevet lapp, med navn og opplysninger om hver enkelt plante. Her snakker vi om store og flotte planter/stiklinger og ikke bare en liten bit av hver. Hvis alt dette setter rot, kan jeg antakelig dele ut litt overskudd i løpet av sommeren.

Jeg husker selvsagt ikke alt i detalj her og nå, men her er noe av hva pakken inneholdt:

Brugmansia Apricot Queen
Brugmansia krysning
Brugmansia ukjent, fylt rosa
Iochroma mørk blå
Iochroma rød
Iris Japonica
Iris ..........
+ 6-7 planter til, som var nye for meg og som jeg ikke husker navnet på i farten. Jeg får heller oppdatere senere, når jeg har lappene tilgjengelig.

Alt ble i løpet av ettermiddagen, pottet opp og vannet, etter beste evne. Nå gjenstår det å se om alle stiklingene vil rote seg. Iochroma kan være litt vrien å få røtter på, men den som intet våger..... ;-) Mulig de bør settes på badegulvet, med undervarme og plastpose over. Får følge litt med på dem de kommende dagene og se hvordan de ter seg.

Dette er nok i hovedsak "utoginnplanter". Altså planter som ikke er herdige i vårt klima, men må overvintres i kjeller og drivhus. Det gjør jo ingenting. Jeg bærer gjerne litt flere potter for å få nyte disse skjønnhetene i hagen om sommeren :-) Et par av dem skal jeg nok kanskje teste utendørs over vinteren, men jeg skal sørge for å ha en "backup" eller 2 innendørs også. Med 4-6 av hver plante, har jeg råd til å eksperimentere litt.

Igjen, tusen takk til Vidar og Terje for utrolig flott plantepakke :-)

9 kommentarer:

 1. Kan tydeleg kjenne inni meg korleis eg hadde hatt det med ein slik hentemelding. Sitrande spenning. Du får det nok til å rote seg og å gro.

  SvarSlett
 2. Herlig Trine! Hvorfor ikke litt julaften i april eller mars? Du er så flink å formidle entusiasmen din, kjekt å lese :-)

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 4. Jeg har mere sansen for julaften i mars-juni enn selveste julaften. Det er mye mer moro med sånne plantepakker som du fikk i går. Skjønner godt at du synes det var gøy. Nå venter jeg spent på neste kjempestore plantepakke du får fra det store utland :)

  SvarSlett
 5. Sånn! Nå har jeg deg på lista mi. Har mistet deg en gang før ;) Takk for deilig inspirasjon! Hanne

  SvarSlett
 6. Det er så gøy med pakker i posten , en skulle nesten ikke tru en har bestillt det selv.
  Kos deg og god helg Marit.

  SvarSlett
 7. Spennende planteforsendelse ser jeg. Kan se det for meg :-) Ha en riktig god helg!

  SvarSlett
 8. Vær så god! :)
  Håper alle sammen vil gro fram til fine og frodige eksemplarer.
  God helg.

  SvarSlett
 9. Så flott å ha juleaften i april. Plantepakker er alltid gøy å få tilsendt.
  Du får helt sikkert til røtter på plantene. Lykke til!!

  SvarSlett