fredag 15. april 2011

God hagepåske til alle lesere

Påskeferien er i gang hvert øyeblikk og jeg gleder meg som en unge til å kunne gjøre akkurat hva jeg vil i 10 hele dager til ende :-) Overgartneren hørte mine bønner for noen uker siden. Hagen er snø- og telefri og meterologene lover oss knallvær de nærmeste 10 dagene.
Nå skal terrasse og uteplass spyles og vaskes, hagemøblene finnes fram og grillkull handles inn. Det sammen med masse påskesnop i både fast og flytende form. Hos oss er det heldigvis ingen som gidder bry seg om kalorier, lavkarbo eller "nøkkelhull". Vi spiser og drikker akkurat det vi har lyst på, uten tanke på livvidde, eller kolesterol ;-)

Alle plantene fra Darwinimporten er ivaretatt og har fått jord på beina. De fleste i potter, noen jordslått i kasser og noen få plantet i "hundeposer". Jeg hadde aldri trodd jeg skulle komme i den situasjonen at jeg gikk tom for plastpotter i normalstørrelse :-O Men det gjorde jeg faktisk nå, selv om Svein var innom et par ganger i fjor, med sekker med brukte potter og jeg trodde lageret var nærmest utømmelig. Noen få kasser er satt i drivhuset, hvor det er litt varme på, men langt de fleste plantene står utendørs, med en liten dyne av fiberduk over seg, til beskyttelse mot kalde netter. Allerede etter få dager ser jeg at det rører på seg i pottene, så det tar nok ikke så lange tiden før ting er i vekst og jeg kan begynne å plante ut en del av dette.

Foruten å dulle med alle "potteplantene" både ute, i kjelleren og i drivhuset, skal påsken brukes til å rydde i hagen. Det er på høy tid å begynne med den planlagte omorganiseringen i eksisterende bed. Det kribler voldsomt etter å begynne på woodlandet, men jeg tror ikke jeg klarer det uten maskinhjelp og det vet jeg ikke om jeg får til riktig ennå. Det er en del stor stein som må flyttes på og en diger komposthaug, som skal spres utover. Får begynne med å lure med meg gubben og motorsaga ned dit og forklare ham hva jeg tenker. Kanskje han da tar hintet og tryller fram en liten gravemaskin for meg ;-) Egentlig er det mye av omorganiseringen jeg ikke får gjort, før jeg kan begynne å plante i woodlandet. Mange woodlandplanter står "på vent" rundt omkring i bedene. Jeg kan jo ikke grave opp dem, før jeg har nye plantesteder klart....... Hmmm. det følger en del logistikk med dette prosjektet ser jeg :-\ Jeg får, i første omgang, begynne med å rydde i bedene og merke det som skal flyttes.

Innlegg med oppdateringer og bilder følger utover i påskedagene tenker jeg. Blir vel litt tid foran PC'n også, når mørket og kulda kryper innover landskapet om kvelden.

Ønsker alle mine lesere, som forøvrig har økt imponerende i antall i løpet av våren :-) en

RIKTIG GOD PÅSKE!

9 kommentarer:

 1. God Påske, og kos deg langsomt i hagen :-)

  SvarSlett
 2. God påske og kose deg med hageprosjektene dine :)

  SvarSlett
 3. God påske til deg og dine! Hils den "lille" hunden fra meg da :) Når vi kom hjem fra deg ble kattene her helt elleville. Det luktet nok veldig spennende av oss da ;-)

  SvarSlett
 4. God påske til deg også, Trine. Jeg har også store planer om å ha hagepåske i år. Kos med grill og være sammen med familie.
  Klem!

  SvarSlett
 5. Så godt å høre at det finnes oppegående mennesker som ikke bry seg om kalorier, lavkarbo eller "nøkkelhull".

  Det er alltid spennende med oppdateringer fra deg. God påske.

  SvarSlett
 6. Hei! Også dumpet jeg innom til deg... Har vært innom et par ganger via andre blogger. Jeg har lett etter et par hageblogger som kan stimulere min hageinteresse og gi meg inspirasjon. Her ser det ut som jeg finner begge deler + masse humor på kjøpet. Jeg legger meg til som følger! Riktig god påske!

  SvarSlett
 7. Ja, endelig kom våren! Det er en herlig tid, nå! Jeg nyter hver dag. (I alle fall de dagene med oppholdsvær...)

  Ønsker deg en riktig fin påske!
  Klem fra Bente

  SvarSlett