tirsdag 5. april 2011

Import er gøy - Men det er mye jobb også


I dag rakk jeg knapt ut av dyna, før telefonen ringte. Jo da, det var ventet, men ikke så tidlig. Bil og sjåfør stod nede i porten og lurte på om han var kommet riktig. Han hadde en leveranse til meg. Min beskjed om å ringe minst 1 time i forveien, hadde tydeligvis forsvunnet underveis. Jeg fikk guidet ham til rett innkjørsel, kastet på meg klærne og stormet (i den grad det er mulig å storme i råtten snø over en fjellknaus, med støvler som ikke er knyttet og dynevarmen fortsatt i kroppen) ned til bommen og fikk låst ham inn. I bilen hadde han en diger og en liten pall med esker. Nå kom endelig det vi har ventet på siden tidlig i høst.

Etter levering og kvittering for varene. Tuslet jeg opp i stua igjen for å gjøre ferdig importskjemaene i MATS (mattilsynets skjematjeneste). Ikke helt enkelt å finne fram der, men det gikk bra det også. Var vel ferdig med det ca. 08.45 i formiddag. Så var det bare å vente på at mattilsynet skulle bestemme seg for om de ville frigi sendingen i MATS, eller om de skulle komme ut for å kontrollere den nærmere. Da klokka var ca. 11.00 klarte jeg ikke vente lenger (ikke utålmodig jeg) og ringte mattilsynet i Vestfold. Der ble jeg bedt om å ringe Oslo. I Oslo var planteinspektøren jeg ble satt over til, til lunsj, så jeg la igjen beskjed, hvor jeg ba vedk. om å ringe meg.
Mens jeg ventet dro jeg og kjøpte litt lunsj og hentet en bok på posthuset. Ca. kl. 12.00 ringte telefonen. En hyggelig dame fortalte meg at sendingen var frigitt litt over kl. 11.00 og alt var i skjønneste orden.. Jeg fortalte henne om bakgrunnen for importen. At vi var drøyt 40 hageentusiaster som hadde gått sammen om å importere og at vi var ivrige etter å få fordelt plantene til sine respektive eiere. Planteinspektøren var veldig imponert og ikke minst fornøyd over at vi også var ivrige etter å gjøre ting på riktig måte.
Selv er jeg imponert over rask saksbehandling hos mattilsynet og veldig god og hyggelig service på telefonen.
Jeg er vanligvis ganske rolig og samlet, men da jeg la på, etter telefonsamtalen, må jeg tilstå at jeg hadde en aldri så liten gledesdans nede i uthuset, helt for meg selv alene. Jeg hadde aldri trodd dette skulle gå SÅ smertefritt gjennom alle kanaler. Mulig det har hjulpet på at jeg hele tiden har vært i forkant. Mailet med leverandør, speditør, tollvesen og mattilsyn for å finne ut av ting og informere dem.

Da alt var avklart var det bare å hive seg rundt og åpne esker. Der åpenbarte det seg mengder av Hemerocallis, Hosta, Heuchera, Paeonia, og masse mer. Plantene var av varierende størrelse, men jevnt over så det veldig bra ut, selv om noen var ganske små. Ingen råte å spore så langt. Noen sorter har ganske store skudd, mens andre fortsatt er i dvale.Resten av kvelden ble brukt til å sortere og rydde litt. Før pakkegjengen kommer på torsdag for å pakke om og fordele i mindre forpakninger i hht. bestillingene.
Slik så det ut i uthuset da jeg slukket og låste for kvelden.

Fortsettelse følger om noen dager.

9 kommentarer:

 1. Åååå! Ser spennende ut :-)

  SvarSlett
 2. Gudbedre for et lass :D
  Kjempespennande!!
  Gleder meg helt villt til plantene mine kommer :D

  SvarSlett
 3. Dette blir jo spennende og følge med på ,lykke til med alle pakkene.
  Ha en fin dag Marit.

  SvarSlett
 4. For et syn, ja! Jeg gleder meg villt til i morgen! :)

  SvarSlett
 5. All respekt for deg!!! Tenker på alle de vakre
  blomstene som en gang blir resultatet av denne kjempejobben.

  SvarSlett
 6. Tusen takk for en kjempe innsats!

  SvarSlett
 7. Kommer det oppdatering med bilder fra idag?

  SvarSlett
 8. Orker ikke i dag. Puta roper på meg nå. Kanskje i morgen tidlig, hvis jeg våkner like tidlig som i dag ;-)

  SvarSlett