tirsdag 29. mars 2011

Kle av drivhuset nå, eller vente litt til?

Nå melder YR varmegrader 24/7 så langt varselet rekker. Drivhuset er fullt av store planter, stiklinger og frøplanter og bobleplasten er både irriterende og stygg. Jeg vurderer sterkt om jeg skal fjerne den i kveld og samtidig åpne for bruk av hele drivhuset. Det vil gi meg ca. 12 kvm. mer boltreplass og plantene vil få mere lys og luft. Det vil antakelig også føre til at det går LITT mer strøm for å holde temperaturen oppe om natta. Jeg tror jeg skal ta den ekstra strømutgiften og la bobleplasten falle nå :-)

Ute ligger fortsatt snøen over hage og planter. Noen små bare flekker har begynt å åpenbare seg ute på plenen og snødekket har minket vesentlig, men det er foreløpig ikke stort å se av planter og blomsterbed. De fleste bedene ligger slik til at de rammes av brøytingen. I Hostabedet ligger en diger haug med snø etter traktoren og i både staudebed og rosebed er snøen dyp, etter snøfreserens herjinger. Snøen må jo legges ett sted og mine bed ligger utsatt til i så måte. Jeg håper det meste er borte til påske. Da skal jeg nemlig ha 10 dager fri i strekk og planlegger hagepåske, med flytting og planting av bl.a. staudene fra Darwin, som er ventet i hus i løpet av uke 14. Bare det blir mildvær i noen dager nå, slik at snøen blir myk, skal jeg begynne å spa vekk og løsne litt på de verste haugene.

På søndag fikk jeg beskjed om at spennende plantepakke er på vei til meg, så nå er det bare å følge med i postkassa de nærmeste dagene. Jeg forventet en liten brevpakke, men det viser seg at pakken er så stor at den nok er sendt som pakkepost :-D Dette gjør det jo ekstra spennende når man ikke helt vet hva pakken inneholder ;-)

Jeg fikk også tilsendt frø av Vigna caracalla fra Orchis for noen dager siden. Jeg la frøene i vann og etter 2 døgn hadde 1 frø svellet fint og var i ferd med å spire. De andre frøene svellet dårlig, så jeg klippet et lite hakk i noen av dem, før jeg sådde på søndag. Hadde vært gøy å få til denne morsomme og vakre klatreplanten.

Denne vinteren har vært uhyggelig lang, kald og snørik, men nå er det endelig lysning i sikte og snøen smelter sakte men sikkert. La oss nå håpe på en lang og varm sommer, slik at vi kan samle energi og nyte tilværelsen i mange måneder.

4 kommentarer:

 1. Hos deg går det nok bra å kle av drivhuset, men her melder yr om mange minusgrader og evt. snø på torsdag. Håper det er slutt på vinteren etter det.

  SvarSlett
 2. Håper å få igang mitt drivhus jeg også, men det har ikke vært i bruk i det hele tatt i vinter/vår, så må vaske litt først ;)

  Høres lovende ut med varmegrader :)

  SvarSlett
 3. Jeg har kledd av halve i dag fordi gradene går opp mot 40 inne selv om luker er oppe.
  Måtte ha døren oppe også.
  Dette er den vanskligste tiden syntes jeg når
  det gjelder drivhus...

  SvarSlett
 4. Min erfaring er faktisk at det blir varmere der inne når det ikke er bobleplast på. Plasten holder ikke bare varmen inne, den holder den ute også, når sola står på :-)
  Men uansett går nok plasten av i løpet av et par dager. Orket ikke begynne på det i går, men før helga er nok mye gjort.

  SvarSlett