mandag 5. juli 2010

Prosjekt drivhushage.

For et par uker siden skrev jeg om de pågående prosjektene mine. Drivhushagen var ett hett tema da og bildene jeg la ut, viste at det absolutt var behov for både rydding, graving og påfylling av masser.
I helga har vi lånt gravemaskin og lastebil. De fleste nøyer seg med å leie en minigraver til slike hageting, men her i gården er det grov redskap som gjelder ;-) Ole Bjørn har tilbrakt storer deler av helga bak spakene på denne.
Her er det vannledningen som graves ned. Det tar nok fortsatt en stund før jeg har innlagt vann, men i neste graverunde tenker jeg det også går i boks. Vi må ganske langt ned mot veien før vi finner vannledningen vi skal koble oss til og røret som ligger der er for kort. På andre siden av drivhuset ble strømkabelen gravd ned.

Jeg hadde det for travelt til å huske og ta bilder, så det ble ikke så mange denne gangen, men den deilige jordhaugen ble foreviget. Også her var det grov redskap som gjaldt. Stor lastebil med henger ble hentet inn. Her er det tippet 1 hengerlass med hestemøkk og hønsegjødsel, blandet med matjord og ett lastebillass med soldet matjord.
Noe av matjorda ble flyttet til siden av drivhuset, mot veien og noe på framsiden av drivhuset, hvor jeg nå har fått hevet terrenget foran døra og lagt på en fin, flat tråkkstein foran døra. Resten er planert ut til ufattelig mange, delilige kvadratmeter planteklart barnehagebed :-) Det 3. lasset ble lagt ut på nedsiden av uthuset, hvor jeg også har planer om ventebed/barnehagebed

Alt dette medførte en del bæring og flytting rundt på planter og kasser. Det var jo ikke så rent lite jeg hadde stablet rundt veggene på drivhuset :-/ Her er mange av Brugmansia frøplantene samlet, sammen med div. materialer, i påvente av omorganisering og rydding.
Nå gjenstår rydding og sortering, før jeg skal begynne å se på hva jeg skal plante hvor. Det var litt røtter i matjorda, så jeg tror kanskje det er lurt å vente litt, før jeg begynner å plante. Mulig det spirer en del kveke el.l. som må få en runde med sprøyting, før jeg planter.

Kommer tilbake med flere bilder, bare jeg kommer bitte litt mer i orden der nede :-)

4 kommentarer:

 1. Oj! Dere har jammen fått gjort masse på en helg! Spennende med slike prosjekter. Og artig å få se bilder fra prosjektet.
  Klem fra Bente

  SvarSlett
 2. Så deilig å ha tilgang til både Ole Bjørner og gravemaskiner!!
  Kult!

  SvarSlett
 3. Åh-lastebillass med god matjord. Det høres ut som himmelen.Atpåtil der den skal være. Du er jammen meg heldigere enn de fleste av oss hagegale.

  SvarSlett
 4. Ja, jeg er heldig som har en mann med sertifikat for det meste med motor på og samtidig kontakter og tilgang på både maskiner og materiale :-) Ikke minst er jeg glad for at han gidder bruke tid på å bygge hage for meg/oss :-)

  SvarSlett