mandag 12. juli 2010

Overgartneren er sinnaDermed åpnet overgartneren alle slusene på en gang. Mange av slusene må være rustne for det gnistrer og buldrer fra alle hold. Lurer på hva han er så sinna for ;-) Skikkelig voldsomt sommeruvær må man kunne kalle dette.

Jeg burde ha lagt meg, men vet at det er nytteløst i slikt vær. Får heller sitte til det verste er over om en stund. Min største bekymring akkurat nå er de kjempeflotte Riddersporene, som har begynt å åpne blomstene sine. Var akkurat ute og kikket i lynglimtene og foreløpig står de fint. Håper ikke regn og vind får dem til å knekke sammen, før de rekker å springe ut. I fjor var det 2-3 blomsterstilker på de 2 plantene. Da endte det slik, etter et kraftig sommerregn.

I år er det sikkert 12-15 digre stilker, fulle av flotte, mørk blå blomster. Lurte meg ut i "ei løy bøy" og tok et bilde. Ikke god kvalitet i mørket, men det gir jo et intrykk i hvert fall.

Høres ut som om det er i ferd med å roe seg litt. Det er håp om noen timers søvn før jobben kaller i morgen tidlig. Jeg krysser fingrene og håper overgartneren sparer Riddersporene mine ;-)

6 kommentarer:

 1. Alle sluser var åpne her i går kveld.Vi hadde et nydelig og varmt vær oppe i 26 gr.før det høljet ned og blåste.Men heldigvis sto alle plantene fint idag så jeg håper du er like heldig :)

  SvarSlett
 2. Håper du berget Riddersporene. De så nydelige ut!

  SvarSlett
 3. Håper det gikk bedre med dine enn mine. Her lå de fleste langflate i dag morges.

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 5. Det gikk heldigvis bra med både riddersporer og annet i hagen. De fylte matremene ligger litt flate, men de kommer seg igjen. De er jo uansett litt slengete i veksten. Ca 20 mm. regn på en liten time er ikke så rent lite.

  SvarSlett
 6. Her knakk bare èn.. står her i vase.

  SvarSlett