fredag 30. juli 2010

Endelig fredag og snart høst?

Jammen meg er det fredag allerede og en ny helg ligger foran oss :-) Monsterregnet de truet med i går, uteble hos oss i hvert fall. Det kom ca. 25 mm. på ett døgn. Det kaller jeg ikke monsterregn, selv om det tidvis regnet og blåste godt oppe på Knatten. Riddersporene mine, som stod så flott i går morges, ser ut til å ha fått en del medfart. Får se når det tørker opp litt om de retter seg opp og står en stund til. Hovedskuddene har allerede stått et par uker og har nok gjort sitt, men det er fortsatt mange, mindre sideskudd som er i full blomst.

I løpet av helga bikker vi over i august :-\ Som i fjor har sommeren nærmest forsvunnet, før den har begynt. Selv om vi har hatt en del sol, har både våren og sommeren vært kald. Det er søren meg ikke mange dagene vi har hatt, hvor gradestokken har krøpet over 20 grader. Når sola forsvinner om kvelden blir det fort kaldt og det er best å krype i hus, med mindre man jobber med prosjekter som gjør at man holder varmen. Må tilstå at jeg savner lange, varme sommerkvelder, hvor jeg kan gå i shorts ute til det er på tide å finne senga. I år igjen er jeg veldig glad for at vi har utsatt sommerferien og skal ha 3 uker i varmen til høsten :-)
August KAN jo ofte bli fin, selv om kveldene blir kortere, er det fortsatt håp om en del fine dager de kommende ukene. Jeg krysser fingrene og håper på en strålende, god og varm august måned.

7 kommentarer:

 1. Kald vinter og kald vår gir kjølig sommer, men høsten kan bli varm, sa den lokale meteorologen i morges. Nei, det har ikke vært mange dagene med 'kun iført solbriller' her vest heller, men jeg og plantene lever i håpet, vi også! :)

  SvarSlett
 2. Det er det samme over hele landet, men særlig ille lenger nord, tror jeg! Sommerblomstene kom seint i gang, og holder det gående lenger! Tulipanene som endelig kom i blomst, har aldri stått lenger enn i år! Heldige du som kan dra til varmere strøk!

  SvarSlett
 3. Krysser fingrene og håper på fint vær jeg også. Kommer hjem fra Alanya på tirsdag, etter tre ukers sol og varme. Trenger pent vær så jeg får kaste meg over ugresset :-)

  SvarSlett
 4. August er en sommermåned. August skal bli den beste sommermåneden. Basta! ;)

  SvarSlett
 5. Ja vi sier det sånn.. August blir knall!
  I dag har vel vært den eneste dagen hvor jeg har synes det har vært veldig varmt. Men nå er det allerede over og skyene har lagt seg over her.

  SvarSlett
 6. Ja, det er vel litt tidlig å kalle det høst ennå. August ER en sommermåned og i år er jeg sikker på at august blir god og varm med mye sol :-)

  SvarSlett
 7. Enig med deg, vi satser på en lang og varm august!

  SvarSlett