onsdag 21. juli 2010

Jeg tror det må bli Hosta her også

Nå kverner jeg på drivhushagen, til det kjedsommelige ;-) Men akkurat nå om dagen er det den som har hovedfokus, så dere får bære over med gnålingen min.

Etter å ha vært på besøk hos Iris i går og sett hennes flotte Hostabeplantninger, heller jeg mer og mer til at det må bli Hosta og bladplanter som hovedbeplantning i skråningen foran drivhuset.

Jeg kan helt klart se for meg masse forskjellige Hosta bortover her, kanskje med innslag av Heuchera i kanten mot grusen og en del Aurikler, som kan ta seg av den første blomstringen om våren. For å gjøre det litt vedlikeholdsfritt vil jeg legge aviser og bark som dekke. Det vil holde det verste ugrasset unna et par år i hvert fall.
Planter som kan brukes har jeg jo allerede. Flere tuer med Hosta står fortsatt å vansmekter i husveggen, i påvente av planting. De skulle egentlig brukes til "Prosjekt veikant", men jeg tror andre siden av veien må vente til neste år. Mye som må gjøres med terrenget innenfor veikanten før jeg kan begynne å plante der. Da er det bedre å få alle Hostatuene i jorda her nede, hvor det er klart for planting nå. Selv om Hostarøtter tåler mye, tror jeg neppe de kan stå som nå over vinteren :-\

Øverst, der hvor det er lysere jord (les sand og stein) planter jeg Bergenia, som jeg også har mengder av, som kan flyttes. De tåler en støyt og dekker bra mot ugrasset.

Da får jeg i gang og samle aviser og få kjøpt inn bark. En runde med roundup først, slik at jeg får drept det ugrasset som allerede har begynt å spire.

6 kommentarer:

 1. Da MÅ du jo bare legge løk mellom hostaene! ;)

  SvarSlett
 2. Skjønner godt at du er opptatt av drivhushagen din. Det må jo være kjempeartig å holde på her!
  Hosta og Heuchera høres ut til å være supert å ha her! Og dette tipset med løk, var jeg absolutt enig i. Det ville sikkert ha gjort seg, ja.
  Sommerhilsen fra Bente

  SvarSlett
 3. Takk for hyggelig besøk i går, Trine! Godt at du ble litt inspiret av bedene mine ;)
  Det vil sikkert bli kjempefint med hosta og heuchera der ved drivhuset.

  SvarSlett
 4. Ja jeg tenkte på løk også, men det må i så fall være tidligblomstrende, lave løkvekster som krokus, snøklokker, scilla o.l. Jeg hater nemlig tulipanblader som står og roter det til nesten hele sommeren :-(

  SvarSlett
 5. Se her ja. Stor endring fra da jeg besøkte deg tidligere i våres. Hosta er nok en god tanke.. Det kommer til å bli kjempefint!

  SvarSlett
 6. Gleder meg allerede til å se bilder av drivhuset ditt med en skråning fullplantet med forskjellige slags hosta og hauchera :-)

  SvarSlett