torsdag 29. juli 2010

Effektiv kveld i drivhushagen

Det går sakte men sikkert framover i drivhushagen. Noen dager blir jeg mest gående og kikke, studere, vanne og småplukke. Litt blir det da gjort allikevel. Nå er de største Brugmansiaene gravd ned langs fjellet, slik at de står støtt. Har gravd dem ned i pottene, slik at de er enklere å ta opp til høsten. "Backup" plantene (stiklinger av navnesortene) er satt ut på fjellhyllene og alle Fuchsiaene er endelig ute av drivhuset. De har IKKE hatt det bra i sommer. Nå håper jeg de skal få det bedre, bare jeg tar meg tid til å gå gjødslet dem skikkelig og gravd dem ned i god jord.

I går var det plutselig slutt på småruslingen og jeg fikk endelig fart på rumpa. Dette var dagen for å iverksette noen av planene :-)

Startet med å beise pallekarmene første strøk. De skal etterhvert fylles med litt jord, før jeg stabler frøplanter av stauder i dem, for overvintring. Deretter hentet jeg alle Hostatuene, som har stått på vent i husveggen siden i våres. Aviser ble lagt i vann, sprederen satt på og barksekkene lå klare. Bare å gyve løs. Før kvelden var omme hadde jeg plantet til det meste av skråningen langs drivhuset, lagt ut aviser og dekket det hele med bark. Det står igjen 3-4 tuer med Hosta, som skal deles og plantes. Deretter skal jeg hente en del Saxifraga x Urbium, en del Aurikler og noen Heuchera og kanskje noen flere Hosta i den "ordentlige" hagen og plante i kantene.

Bilder kommer, men nå tror jeg at jeg skal vente til jeg er mer eller mindre ferdig, før jeg publiserer flere skrytebilder ;-) Ett lite bilde da, som viser hjørnet av det området jeg jobber med nå. Her står Hostatuene og barksekkene klare og noen av avisene er på plass.

4 kommentarer:

 1. Det blir jo kjempefint! Du har jo litt av noen områder å plante på, så du blir ikke arbeidsledig i hagen med det første ;) Det var virkelig artig å få sett hagen din "live"

  SvarSlett
 2. Ser ut som du er vel igang. Fint det der.

  SvarSlett
 3. jeg kjenner at jeg er litt misunnelig på det drivhuset ditt...

  SvarSlett
 4. Så spennende med nye prosjekt! Gleder meg til fortsettelsen!
  Sommerhilsen fra Bente

  SvarSlett