søndag 11. juli 2010

Det har da skjedd litt på ett år :-)

Drivhushagen er fortsatt i fokus og selv om det ikke har gått så veldig fort de siste par ukene, skjer det stadig litt :-)

Da vi kjøpte huset tok vi noen bilder av utearealet. Her er drivhusområdet slik det så ut høsten 2008.
I fjor sommer begynte vi jobben med å klargjøre for drivhus m.m. 15. juli 2009 hadde vi felt en del trær, men det så fortsatt ut som en slagmark.


Nå, nesten nøyaktig ett år senere, ser det slik ut:

Kroken bak drivhuset er ypperlig for Brugmansaene mine. Her er det skjermet for nesten all vind, så plantene står stort sett på egne bein, uten å blåse overende. De som er plantet i framkant av drivhuset, står i hovedsak nedgravd i pottene, slik at de er enkle å få opp til høsten.

Langs grøfta er planen å sette ned i hovedsak bunndekkere av ymse slag. Jeg må ha noe som er forholdsvis vedlikeholdsfritt, som tåler snømåking, men allikevel dekorativt. Noe krypeiner, biota, bergenia, Saxifraga og kanskje noen nyperoser el.l.

På innsiden av drivhuset, hvor det ble fyllt på nesten 2 lastebillass med gjødsel og jord, skal jeg i første omgang sette ned en del av pottene med frøplanter av stauder. Først skal jeg sette ferdig steinkanten, felle noen små trær i fjellveggen og rydde litt i kantene. Deretter må jeg nok til med en rounduprunde for å ta kveka som allerede har begynt å spire i den nye jorda.

I andre enden av området, på nedsiden av uthuset, har jeg fått en tilsvarende plass. Her skal jeg sette opp noen pallekarmer, som også skal fylles med "barnehagebarn" :-)

Det skal bli godt å få tømt de fleste av de over 20 kassene med prikleplanter som står langs drivhusveggen, slik at det blir litt enklere å komme fram.

Jeg tror dette skal bli veldig bra til slutt jeg :-)

3 kommentarer:

  1. Ja, det har blitt gjort mye - det ser vi jo. Stort drivhus du har - misunner litt da :-) Konklusjon: Dette ser veldig bra ut!!

    SvarSlett
  2. OJ! For et flott drivhus du har! Litt av en jobb du har bak deg, men du har fått lønn for strevet så fint som det har blitt :)

    SvarSlett
  3. Jeg har bare en kommentar: -Helt fantastisk! For en jobb dere har gjort. Det ble supert!

    SvarSlett