tirsdag 4. mai 2010

Global oppvarming - hvor da?

Brrrr, hvem skulle tro det var 4. mai. 1 liten varmegrad og snødrev var det da jeg kjørte på jobb :-( Isvinden har fått tak og har tydeligvis ikke tenkt å slippe med det første.

Engletrompetene, som jeg tok ut for en uke siden, til herding og ompotting, er nå plassert trygt i garasjen. Mørkt der inne riktignok, men antakelig sunnere for dem enn kulda utenfor. De ble stående ute fram til søndag og var nok litt preget av en kald natt, da vi bar dem i hus søndag kveld. Men de ser ut til å stramme seg opp igjen, selv om noen blader er preget av vind og kulde.

Lørdag hadde jeg forsetter om å få gjort mye ute. Begynte så flott med å kjøre trillebårlass med gjødsel, men det varte ikke lenge før været tvang meg i hus. Når det regner vannrett og blåser storm i kastene, er det IKKE hyggelig å være ute. Dermed ble det ekspedisjon for å få tak i mer plantejord og drivhuskos i noen timer i stedet. Begynte på den langdryge jobben med å potte om engletrompeter. Alt fra frøplanter til beist på 2 meter.

Søndag opprant med strålende sol, men fortsatt var det kun sola som varmet. Kals luft og isvind. Fikk uansett gjort en del ute. Kjørte noen flere lass med gjødsel og fordelte rundt i bedene. Deretter begynte jeg på Skrenten. Spavendte den delen som det er mulig å grave i. Nå må jeg sprøyte resten, før jeg også her kan fylle på med gjødsel og jord og begynne plantingen. Jeg har bestemt meg for markdekkende roser, i et område nederst, hvor det er nok jord. Forøvrig blir det nok, i hovedsak, tue- og teppedannende stauder, akeleier og ellers hva jeg måtte komme på underveis.

Jeg vet jeg har sagt at jeg IKKE skal bestille mer planter fra firmaer som Hageglede, Bakker og Zimtrade, men i går ble jeg fristet over evne. Hageglede hadde 50% rabatt på alle planter. Bestillte 2x3 markdekkende roser, et par Hemerocallis og en haug med Hosta. Nå gjenstår det å se hvor mye av det jeg kan klage på når det ankommer. Håper selvsagt det beste, men er skeptisk, fram til det motsatte er bevist.

Åpningen av BlomsterKnatten var vellykket og det har strømmet inn med bestillinger siden fredag ettermiddag :-) Skal bli godt å få pakket og sendt avgårde en del fra drivhuset nå, slik at jeg får plass til å begynne priklingen av alle staudespirene.:-) Regner med å begynne pakkingen helga og sende de fleste bestillingene førstkommende mandag.
Har fortsatt en del stiklinger som ikke har rotet seg. Får se om jeg legger ut dem senere, eller om jeg avventer til jeg skal stå på stand i Sandefjord 5. juni. Må jo ha en del planter å selge der også, hvis jeg først skal være med.

Selv om det er kaldt og vinterlig i lufta, er det vår og travle tider. Døgnet har alt for få timer på denne årstiden.

1 kommentar:

  1. Så moro med vellykket butikk da, Trine :) Jeg hadde god fart inne hos Hageglede i går jeg også, men plutselig låste alt seg og jeg kom ikke videre. Lommeboken var glad for det :)

    SvarSlett