mandag 10. mai 2010

Pakker sendt og pakke fått.

I går kveld pakket jeg alle bestillingene fra Blomsterknatten. Klokka ble midnatt innen jeg var ferdig, men det var godt og få tatt alle i en smell. Helligdagene gjør jo at det blir kort uke, så dermed var det tryggest og få dem avgårde med posten i dag. Jeg mitt nek, pakket pakker, hørte på radio og drakk kaffe til langt på natt. Gjett hvem som lå og sprellet til klokka var 4 i morges :-( En smule trøtt da klokka ringte 07.00 kan man si.

Når jeg kom hjem fra jobb fikk jeg SMS om at pakken fra Hageglede ventet på meg på Rimi på Tolvsrød, av alle steder. Dermed var det bare å hive seg i bilen igjen, på pakkejakt. I pakken lå det følgende:

3 Daglilje Eleonore
3 Daglilje Fire and fog
3 Hosta Queen Josephine
6 Hosta Red October
4 Hosta Fireworks (bitte små)
3 hosta Brim Cup
3 Hosta Black Hills
3 Bunndekkende roser Swany
3 Bunndekkende roser The Fairy

Alt bestilt på Hagegledes 50% salg for en uke siden. Til den nette sum av kr. 1.079,- inkl. porto. Raskt og greit levert, selv om Tolvsrød var i overkant tullete hentested for meg.
Plantene var friske og fine, men enkelte var skammelig små. Hosta Fireworks måtte jeg nærmest lete etter i torva. Fant til slutt 4 små skudd i 3 packen. De var så små at jeg med enkelthet kunne potte alle 4 i ei 10cm. potte. Riktignok 4 i en 3-pack, men allikevel. Ellers hadde jeg ikke fått Hosta Lakeside Dragonfly. Den hadde de erstattet med 2x3 Hosta Red October. Her var den ene pakka i OK størrelse, mens den andre var nesten like små som de i pakken med Fireworks.

Rosene så overraskende fine ut. Mange skudd på hver av dem. Pakket beinhardt i gladpack, med litt jord/torv rundt røttene. 3 stk Swany og 3 stk The Fairy. Begge bunndekkende roser, som jeg skal ha i nedkant av skrenten. Håper det går bra, selv om det nok blir litt snø der som følge av brøytinga.

2 stk 3-pack med Hemerocallis fikk jeg også "Elonore" og "Fire and Fog". Disse var heller ikke imponerende i størrelse, men helt OK røtter, som sikkert blir fine i løpet av en sesong eller 2.

Alt i alt rimelig fornøyd med plantepakka fra Hageglede. Skal tilstå at forventningene i utgangspunktet var små. Så med tanke på at jeg fikk 30 planter for en tusenlapp, er det vel ikke så galt. Men jeg hadde nok vært særdeles skuffet om jeg hadde betalt full pris for dette. 2.000,- synes jeg nok ville vært i overkant dyrt for disse små plantene.

Nå økte Hostasamlingen plutselig fra 19 potter til 37. I tillegg har jeg noen potter med Hosta stående fra i fjor, da jeg delte av noen biter av H.fortunei Albopicta og H. Undulata Albomarginata. Deler av veikantene sprøytet jeg med Roundup i går. Så nå er det bare å vente på at ugrasset skal visne, før jeg kan gå i gang med jordforbedring og planting, langs oppkjørselen.

5 kommentarer:

 1. Alltid gøy med plantepakker da. Uansett.. h-he.

  SvarSlett
 2. Pakken ankom allerede tirsdag formiddag :-)
  Ankom litt slitne i "toppen", men de kvikner allerede :-))
  Nå er jeg blitt 3-barns "bruggemamma", og gleder meg til fortsettelsen.
  Ha en fin vår og sommer i og utenfor nytt drivhus.

  Hilsen Heidi

  SvarSlett
 3. Så flott at de var så raskt framme. Litt "slitne" blir plantene fort av å bli pakket inn og sendt avgårde slik, men de kommer seg raskt igjen, med litt kjærlig stell. Lykke til med bruggebarna :-)

  SvarSlett
 4. Hilde fra Bergen12. mai 2010 kl. 22:32

  Hei:-) Fikk pakkene fra deg i Bergen idag. Ser lovende ut iår og gitt! Staudene er jo full av knopper og var mer enn forventet! Bruggene jeg kjøpte av deg ifjor står ute i kulden og er rundt to meter nå, så sammen med de jeg hadde fra før måtte jeg begrense meg til en ny! :-)
  Veldig gøy du har nettbutikken! Takker :-)))

  SvarSlett
 5. Så flott at du er fornøyd Hilde :-) Godt med positive tilbakemeldinger.

  SvarSlett