søndag 30. mai 2010

Det er langt igjen sa kjærringa..

…. da ho så seg tilbake. ;-) Jeg velger å se framover og tror dette kan bli veldig bra.

2010-05-22 10-23-23 - IMG_1693

Etter at jeg tigget Hostabiter til mitt nye prosjekt på Hagegal, har det sakte men sikkert fyllt seg opp med små, store og kjempestore tuer med forskjellige Hosta, ved siden av garasjen. Bildet er tatt for en ukes tid siden, FØR jeg var på raid hos Maria og Ståle, men ETTER byttemøtet i Staudeklubben (den sorte kassa). Nå står hele veggen bak også full av store Hostatuer, som skal deles og renskes, før de skal plantes i veikantene ned mot Tassebekkveien. De minste, som kom uten jord, har jeg pottet opp etterhvert, mens de store tuene jeg har hentet, eller fått levert på døra, har jeg foreløpig ikke gjort noe med. De står i poser og sekker, i påvente av at jeg skal få dem i jorda.

I nedkant av dagens Hostabed, var det naturlig å forlenge dette noe, siden veikanten her er forholdsvis bred. Dette var en fin plass å sette de mindre plantene, både de med og uten navn. I dag gikk jeg løs på ugras og røtter, fylte på med 10-12 bøtter hestemøkk og plantet. Nå skal det smalnes inn, slik at jeg fortsetter nedover veien, med bare en rad med planter. Da er planen å plante 4-5 av hver sort, etter hverandre, slik at det ikke blir så rotete. Grøfta er i tomtegrensa, men naboen er heldigvis ikke så nøye på grensene, så jeg kan ta meg litt til rette og planlegger å fikse opp litt der også etterhvert. Ser for meg en høyreist staude (skogskjegg f.eks.) som kan danne en bakgrunnsvegg for Hostaene og markere grensa mellom hage og skog. Pga brøyting må jeg ha noe som visner helt ned om høsten, slik at det ikke blir ødelagt av snøbrekk.

2010-05-30 16-24-06 - IMG_1713

Gleder meg til plantene vokser litt mer til utover sommeren, slik at det er enklere å se hvordan det blir.

Det var altså de første 3-4 metrene av totalt ca. 100 (begge sider av veien). Dette er det nærmeste jeg har et før-bilde. Ikke akkurat et område av tomta jeg tok bilder av i fjor ;-) Nå har vi ryddet masse kratt og felt noen trær, så det er mye mer åpent enn det var.

2010-05-30 16-23-43 - IMG_1712

Jeg er ikke så sikker på om jeg blir ferdig med dette i år, men jeg skal nok komme et godt stykke nedover, på begge sider, før sommeren er over :-) På venstre side skal jeg begynne der det grønne gresset slutter. På den siden viser det seg at det er ekstremt mye stein, så her ender det nok med at jeg fyller på med jord og hestemøkk og planter i det. Regner med at Hostarøttene finner veien ned mellom steinene etterhvert som de trenger mer plass. Og ja da, jeg skal gjøre noe med skråningen også ;-) Den er sprøytet med roundup og jeg venter bare på virkningen.

2010-05-30 16-30-43 - IMG_1739

Her er ett bilde til, tatt andre veien. Her står jeg nede i bakken, før svingen.

2010-05-30 16-30-20 - IMG_1738

Jeg bestilte en del Hosta da Hageglede hadde 50% salg for noen uker siden. 3 av hver sort. Den ene skulle være H.Queen Josephine. I en av pakkene jeg har fått fra Hagegale var det også en H.Q.J, men disse var jo slett ikke like. De fra Hageglede har glatte, blågrønne blader med gul midt, mens den skal være grønn med gule kanter og riflede blader iflg. de bildene jeg finner på google. Hageglede har klart det IGJEN :-( Hvis noen kjenner igjen planten til venstre, er jeg takknemlig for hjelp. På sidene til Hageglede har de en “nyhet” som heter H.Golden Meadows, som faktisk ligner. Jeg tror jammen meg det er den jeg har fått. Var jo fin den også da, så kanskje jeg skal være fornøyd med feiltagelsen. Allikevel er det fristende å klage. De gjør jo stadig slike bommerter og bør få tilbakemelding på dette. Jeg har heldigvis posene med torv liggende ennå. Skal sjekke dem igjen først, for sikkerhets skyld. Men uansett får jeg endre navnelappene på dem, for Queen Josephine er det IKKE.

hosta_queen_josephine_feil hosta_queen_josephine

Og ferden går videre nedover veien. Fortsettelse følger :-)

5 kommentarer:

 1. Tester bare, som utlogget for å se om det er problemer med kommentarer. Fikk en tilakemelding om at noen ikke hadde fått lagt på kommentar.

  SvarSlett
 2. Synes du har fått gjort veldig mye allerede. Tror det blir veldig flott når det blir ferdig (men så er jeg ikke så veldig objektiv når det gjelder hosta he he he )

  Jeg klarte ikke å legge inn kommentar når jeg brukte Firefox men da jeg gikk inn via Explorer så gikk det bra.

  SvarSlett
 3. Ja nå går det fint! Kanskje det var hos meg problemet lå. Men samme maskin og nettleser som da jeg forsøkte i går.
  Og veikanten din blir flott!

  SvarSlett
 4. Dette kjem til å bli kjempefint !! Hosta er ei flott plantegruppe. Kunne godt tenkt meg å gjort noko sånt !! Men minner meg sjølv på at eg har nok å henga fingrane i......Ha ein fin søndag !!

  SvarSlett
 5. Hei, fant linken din på hagegal å måtte inn å se =) Dette kommer jo til å bli kjempe fint.Har bare en hosta selv ennå,men er en plante jeg liker så skal ha flere. Har lyst på en med hvitt på bladene. Legger meg til som følger så jeg finner deg i igjen :)

  Hilsen Bentejenta

  SvarSlett