fredag 30. april 2010

Prikledøs


Det spirer og gror i drivhuset. Er jo gøy at det spirer i pottene mine, men jeg ser jo nå at jeg igjen har sådd alt for mye og alt for tett. At jeg aldri lærer ;-) Pottene på bildet inneholder i hovedsak stauder, men noen få ettåringer er det også der. Særlig ettåringene burde absolutt vært priklet, slik at de kanskje rekker å vokse seg store i sommer, men foreløpig er dagene og kveldene alt for korte, til at det er prioritert. Det som så langt har spirt er bare en brøkdel av alle pottene som står på gulvet, hvor det ikke har spirt ennå. Vurderer å sette de pottene ut igjen, slik at de kanskje drøyer enda litt lenger før det evt. spirer i dem også.

I dag åpnet jeg BlomsterKnatten og bestillingene har strømmet inn i kveld. Når jeg får pakket og sendt en del planter, får jeg også frigjort en del hylleplass i drivhuset. Våronna ute er godt i gang. Noen titalss trillebårlass med husdyrgjødsel skal spres rundt i bedene, skrenten skal sprøytes og nyinnkjøpene fra i vår skal plantes. Når jeg får gjort det, blir det kanskje tid til å potte om de 40-50 store Engletrompetene, de 70 Brugmansia frøplantene og de 20 Fuchsiaene, som står i drivhuset. Etter det kan jeg kanskje begynne å tenke på prikling. Flere av engletrompetene har begynt å sette knopper og en Brugmansia Arborea blomster nå med 8-10 nydelige, små, cremehvite blomster, som dufter av vanilje :-)


Jeg skulle gjerne hatt en jobb hvor jeg kunne jobbet om vinteren og hatt fri om sommeren..... kjøre brøytebil kanskje ;-)

2 kommentarer:

  1. Det gjentar seg hvert år, ikke sant? Men det er jo artig da....Problemet er, i alle fall i mitt tilfelle, at når vi drar på ferie, hvem skal ta vare på plantene da? I år har jeg endatil sådd tomater, selv om jeg vet hvor mye vann de trenger, hele sommeren når vi er borte!
    Tror jeg må ta en titt innom nettbutikken din =)

    SvarSlett
  2. Ja, det er 'same prosedure' her også, alt for tett og alt for mange prikleplanter. Det går faktisk an å ikke tømme hele frøposen har jeg sagt til meg selv, men tenk om det er dårlig spireprosent da? Lykke til med butikken :)

    SvarSlett