lørdag 15. mai 2010

Små potter tar enda mer plass :-O

Siden barn og barnebarn hadde andre avtaler i ettermiddag og gubben er i Tyskland på MC-treff, benyttet jeg fritiden i drivhuset. Ettermiddagen var egentlig tiltenkt planting på 3 gravsteder, men været tilsa at det ble utsatt til i morgen. Regner det da også, får jeg bare iføre meg regntøy og la det stå til. Plantene er i hvert fall innkjøpt og klare.  Vi trenger regn, så jeg skal ikke klage over dagens pissregn. Temperaturen er bedre og bare siden i går har det blitt vesentlig grønnere rundt her.

priklejobb Noen av frøpottene i drivhuset begynner å bli skadelig trange. Jorden jeg har brukt, i noen av dem, er håpløs og trekker ikke vann skikkelig. Dermed er noen potter utsatt for tørke, mens andre får rothalsråte :-( Heldigvis er de fleste fortsatt fine, men et par potter med Akeleier er tilnærmet tapt. Kun få spirer som fortsatt lever. Jeg gikk på med krum hals i dag og fikk priklet 4 frøpotter.

Bildet er at par uker gammelt. Jeg kan love at det ikke er bedre plass i pottene i dag ;-)

 

Resultatet ble som følger:

48 potter med Penstemon Lyallii

35 potter med Lewisia Nevadensis (flere/mange i hver potte)

52 potter med Echinaea Purpurea “Primadonna Deep Rose”

24 potter med Dianthus Barbatus, svart (også tuer i hver potte)

Det vil si at 4 potter plutselig ble til 159 potter :-O Enda godt det blir varmere i været nå, slik at jeg kan sette dem ut. Utfordringen framover nå blir å få tak i nok plantekasser, slik at jeg har noe å sette alt sammen i. Det er nemlig ganske mange flere potter som bør/må prikles i løpet av kort tid. Jeg må på plantekassejakt ;-)

Døgnet er for kort akkurat nå. Jeg rekker bare en brøkdel av alt jeg burde gjort. Drivhuset er stappfullt av planter som trenger ny jord, større potter og mer omsorg. Værmeldingen er lovende framover, så bare jeg får pottet om alle de store Engletrompetene i drivhuset, bærer det ut med dem. Flere begynner snart å blomstre. Helt tydelig at drivhusliv på våren er tingen for å få dem tidlig i blomst :-) Når jeg får dem ut, kan jeg få fylt murerbaljene og plantet tomat-  paprika- og agurkplanter.

Dagens sørgelige melding er at noen (antakelig bikkja) har klart å knekke den ene blomsterstilken som kom på den ene Trilliumen jeg kjøpte i Sverige i fjor :-( Jeg har forsøkt å sette stilken i vann, men jeg har lite håp om at blomsten vil klare å åpne seg. Skulle veldig gjerne sett den i blomst i år. Jeg får bare håpe rota klarer seg over sommeren, slik at den kommer igjen til neste år.

Nei, nå er visst vaskemaskinen ferdig. Er vel tiden for å henge opp bunadskjortene og forkledet, slik at jeg kan stryke dem i morgen tidlig. Regner med at jeg ikke er alene om å ha den jobben foran seg ;-)

Ha en strålende 17. mai-feiring alle sammen. Jeg skal tilbringe dagen sammen med mann, barn, barnebarn, svigersønn, søster, svoger og nevøer m.familie. Regner det som ganske sikkert at det blir en hyggelig dag, uansett hvordan været blir :-)

1 kommentar:

  1. God 17. mai til deg :-) Trangt om plassen i drivhus hører årstiden til. I natt blir første natt ute for drivhusplantene mine - ikke engletrompetene, de tre som overlevde vinteren satte jeg inn igjen.

    SvarSlett