tirsdag 25. mai 2010

Effektiv pinsehelg

Til tross for besøk av barn og barnebarn ble helgen ganske effektiv, sett med hage- og drivhusøyne :-) Ungdommene har det jo så travelt og er stadig på farten, så det ble lange perioder med fritid, som jeg kunne bruke i drivhuset.
"Mågjøreinnlegget" fra før helga er oppdatert og jeg har faktisk fått gjort en god del :-)
Mengder av planter som sårt trengte ompotting har fått ny jord, større potter og godt med gjødsel. I mangel av potter, måtte jeg være litt kreativ. Hauger og lass med tomatplanter ble pottet om i "hundeposer" i steden for potter. En god neve med hestemøkk i bunnen, fyllt opp med ny jord på toppen. De skal selges på stand i Sandefjord 5. juni og posene var en god løsning, siden de var greie å stable i de grønne kassene. 12 stk. tomatplanter passet akkurat i hver kasse.

Tomat, agurk, paprika, blodbeger, engletrompeter og litt diverse, klare for salg om snaut 2 uker.

Frøplantene med Brugmansia, som jeg pottet om i større potter for et par uker siden, har eksplodert etter at de fikk ny jord og gjødsel. Jeg tror de må ha vokst 20-25 cm. i løpet av 2 uker :-O De må IGJEN ha større potter og mer plass. De burde vel kanskje vært utendørs snart, men jeg tenkte jeg skulle ha dem i drivhuset i år, i håp om at de blomstrer allerede 1. sesongen. Da kan jeg nemlig kvitte meg med de som ikke er noe spennende, allerede i høst. De stakkarene som ikke ble prioritert ved forrige ompotting, står og sturer med gule blader og minimal vekst. De bør vel ha 1. prioritet til å få nye potter tenker jeg.


I hagen er Primula og aurikkelblomstringen i full gang. Det ekploderte når varmen kom. Jeg har gått og vært engstelig for at ikke auriklene fra Konkel ville blomstre noe særlig i år. De stod lenge med bare blader. Det var visst ingen grunn til bekymring. Tror ganske sikkert jeg kan skryte av å ha over 100 Aurikler som blomstrer nå. De står spredt litt her og der, så det ser ikke så voldsomt ut. Tror kanskje jeg skal vurdere å samle en del av dem i rosebeddet når de er avblomstret. Da kan de stå der samlet og stråle neste vår, før rosene rekker å bli store.

Det er vanskelig å skulle velge, men dette er en av årets favoritter. Jeg har tatt mengder av bilder, som jeg etterhvert skal legge ut i aurikkelalbumet Foreløpig inneholder det bilder jeg tok i fjor, rett etter at jeg fikk alle de flotte plantene.

Jeg har ikke sjekket skadene etter nattens regn og vind, men jeg har bange anelser. Utenfor drivhuset står det 40-50 store Brugmansia, som nettopp er pottet om i ny jord. De har dermed ikke rukket å rote seg noe større i pottene og jeg mistenker at en del av dem nærmest har blåst ut av potta i løpet av natta :-( Blir nok en ryddesjau i ettermiddag, når ungdommene er trygt avlevert på Torp, for hjemreise.

1 kommentar:

  1. Jøsses skal si du produserer! Lekre primula det der også.

    SvarSlett