lørdag 27. februar 2010

Pass på drivhustaket - skrekkelig tung snø

Tok en tur ned til drivhuset for å sette på lyset og se hvordan det stod til. Hadde egentlig ingen planer om å fjerne snø fra taket før i morgen, men jeg måtte revurdere :-\ På taket lå det 15-20 cm. tung, kram snø og jeg ville ikke sovet godt i natt hvis jeg hadde latt det ligge. Heldigvis var snøen lett å fjerne. Bare jeg fikk vekk en del is langs takrennene, kom resten av taket nærmest av seg selv :-) Varmen innenfra har gjennom vinteren fått det til å danne seg digre issvuller langs takrennene. Jeg har fjernet det jeg har klart underveis, men nå var isen blitt bekymringsfullt stor. I dag er det nesten nullføre og det kombinert med varme i drivhuset gjorde at det var forholdsvis enkelt å få fjernet det meste. Nå står det igjen en diger isklump på hver side av huset. Håpet er at varmen fra lampene skal smelte litt mer i løpet av natten, slik at jeg får vekk resten i morgen.

I morgen planlegger jeg å få kjørt ned en del fuchsia og en del ferdig rotede brugmansiastiklinger. Da fjerner jeg den innvendige bobleplastveggen og tar i bruk en tredjedel til. Har kjøpt en hylleseksjon som er 60 cm. dyp. Denne vil totalt kunne gi 3x3,9 meter hylleplass til frøpotter og mindre planter. Ikke at jeg har undervanningsbrett til alt dette men det blir plass til 9 stk. slike a 120x60, bare jeg tar meg råd til å kjøpe dem ;-)
Skal bli godt å kunne begynne litt skikkelig med drivhuskos nå :-) Brugmansiaene som står der nede har begynt å skyte litt og det er behov for litt klipping og rydding i galskapen. Det får jeg først gjort hvis jeg tar i bruk litt mer plass.

I dag har jeg "sådd" 10 sorter Peoner i zip-lock poser med fuktig lav. De skal få ligge 6 uker i vinduskarmen på kjøkkenet. Deretter skal jeg potte dem og så skal de få 6 uker i kjøla.
De staudefrøene som ikke trenger stratifisering, håper jeg å få i jorda i løpet av en uke eller to. Tror jeg skal så dem direkte i drivhuset og oppbevare dem der. De 3 kassene jeg allerede har sådd, står fortsatt i garasjen. Kanskje greit å få kjørt dem også ned i morgen og grave dem ned i snøen utenfor uthuset.

4 kommentarer:

 1. Hei Trine :-)
  Her i Skånevik på vestlandet ligg gradestokken på 3 + grader nå i natt. Er det våren som viser oss at den kommer snart.
  Jeg gleder meg til å se drivhuset som du har i vår pryd med mange engler.
  Mine engler ser ikke bra ut i år. De står på et rom i kjelleren, men vi må ha dørene åpen p.g.a vann slangen. Vannet frøs for oss i vinter, og vi har kunn vann i huset via vannslange. Snart har vi vært uten vann i 2 mnd, kunn vann igjen om hageslange.

  Ser av tidligere innlegg at du skal prøve å slutte å røyke. Du er tøff, dette klarer du.
  Lykke til.

  Klem fra Seascape

  SvarSlett
 2. Ja, det gjelder å passe på. Her har vi ikke så mye snø som er vant til, og ikke har vi hatt varmegrader på den heller, så den er lett og porøs enda.
  Jeg lengter også etter tia for skikkelig drivhustid. Jeg har alt i lysthuset om vinteren, men sesongen har liksom ikke helt kommet enda. Har tatt inn noen potter som har stått ute i vinter, men den skikkelige såtia har ikke kommet enda, men er like rundt hjørnet. Ønsker deg en fin søndag.

  SvarSlett
 3. Ja jeg har gått jevnlig å banket ned snøen. Som regel sklir den av. Men det kommer litt an på typen snø da. Har jo plastplater og de tåler ikke så mye vekt. Dessuten stenger det jo ute allt lys.
  Håper det kommer litt varme snart.

  SvarSlett
 4. Hei
  TA en titt på denne. Den er fin for drivhus

  http://www.youtube.com/watch?v=Smf9nboEmTg

  SvarSlett