torsdag 4. februar 2010

Å røyke eller ikke røyke - Del 4.

Neida, jeg har ikke gitt opp, ei heller sprukket noe større ;-)

Nå har jeg gradvis trappet ned, ved å øke egen bevissthet på når jeg røyker og hvorfor, utsette påtenkt røyk med minst 15-30 minutter hver gang og legge røykpakka på et annet rom enn der jeg oppholder meg, slik at det ikke bare var å gripe etter sigarettene, uten å tenke seg om. Til slutt stoppet det opp på 7-8 sigaretter om dagen. Kom liksom ikke lenger og etter litt utskeielse en helg, ja da var det på tide med neste innstramming.

De siste 2 ukene har jeg ikke røkt på jobb. Det vil si mellom 07.30 og 16.30 Jeg går ut og (bokstavelig talt) trekker frisk luft, sammen med røykerne på jobb, men jeg røyker altså ikke selv. Første uka var arbeidsdagene uhyggelig lange, men denne uka har det gått rimelig greit. Begynner å få vanen med å stadig gå ut på trappa en tur, ut av kroppen :-)

Denne uka har jeg flyttet røyk og lighter ned i underetasjen, hvor jeg må være når jeg røyker. Har ikke lov å røyke i stua eller på kjøkkenet lenger. Nå er jeg nede i ca. 4 sigaretter daglig. :-)

Dette prosjektet ser virkelig ut til å kunne gå bra. Jeg har alltid trodd at gradvis nedtrapping er håpløst, men det viser seg nå at dette nok er måten for meg. Jeg venner meg gradvis av med nikotinen og med de vanlige situasjonene jeg har røkt i. Det går an å drikke kaffe uten å røyke. Det går an å snakke i telefonen uten å røyke. Det går an å ikke røyke etter maten, med en gang jeg står opp, ved hver lille pause i husarbeidet, når jeg skal tenke over noe, i bilen, når jeg sitter ved PC'n eller når jeg tar en øl/vin. Det går faktisk helt utmerket å ikke røyke i alle situasjoner.

Nå gjenstår bare det siste skrittet for å også bli kvitt de 4 siste daglige sigarettene. Jeg skal gi meg selv ut februar, men da må det være nok.

1. mars 2010 skal jeg være røykfri :-D

7 kommentarer:

 1. Jeg er imponert. Skal innrømme at da det ikke kom flere rapporter så ble jeg bekymret. Men du står på i det stille.
  Visstnok slipper det verste fysiske suget når du er under 5 om dagen - da er det mest vanen du kjemper mot. Og det er du jo veldig bevisst på og godt i gang med.
  Jeg heier på deg!

  SvarSlett
 2. Så flink du er!
  Jeg har tenkt på deg, og vurdert fram og tilbake på om det passet seg med en liten dytt av typen "Du trenger ikke slutte å slutte selv om du har en sprekk" eller "Du har hatt en lang periode med lite, neste gang klarer du det".

  Også viser det seg at du er så seig som få. Riktig en fighter. Hurra for deg.

  SvarSlett
 3. Hurra, hurra!
  Du har all mulig grunn til å føle deg stolt over deg sjøl. :)

  SvarSlett
 4. Kjempebra! Nå er det bare det siste steget igjen. Det er selvsagt det verste, men det går helt sikkert bra :)

  SvarSlett
 5. Du er kjempeflink! Øver du deg på å si endelig "farvel" nå da?
  Det er jo helt klart at du kommer til å klare dette ;D

  SvarSlett
 6. Takk for støtte :-) Ja, du kan vel si at jeg øver meg på å si farvel ;-) Fortsatt er tanken litt skremmende og jeg VET at jeg helt sikkert kommer opp i mange situasjoner hvor jeg kommer tilk å savne sigarettene. Men nå vet jeg at suget går over etter litt, bare å være standhaftig, så går nok dette bra :-)

  SvarSlett
 7. Hei og hopp! Så flink du er!!Det kommer til å gå så bra, for du har jo bestemt deg!!Da er du kommet langt i prosessen:-)Blomstene lukter også bedre denne sommeren tenker jeg:-)
  KLem Ellen

  SvarSlett