mandag 8. februar 2010

Sesongen ER i gang :-)

I dag skinte sola når jeg kjørte hjem fra jobb. Vel hjemme, etter et par ærend, var det faktisk litt sol både i stua og på kjøkkenet. Dagen er blitt mer enn 2,5 timer lenger og det drypper av takene når sola skinner, selv om gradestokken er nede på 12-14 minus om morgenen :-)

I stuevinduene talte jeg 55 brugmansiaspirer, sammen med en del blodbeger og asarina. Skjønner at det er et par år siden jeg har sådd noe særlig annet enn Brugmansia. Hellen duss så små og puslete spirene fra de andre plantene er. Må nok trene litt før jeg får til å prikle det småtteriet der igjen ;-) Men foreløpig skal de få stå og vokse seg litt til, før jeg begynner å rote med dem. Brugmansiaspirene derimot er nærmest klare for prikling. Får la dem stå til neste uke for å se om noen flere frø spirer, før jeg begynner å rote i jordbærkurvene. Noen sorter har ikke spirt ennå, mens andre har god spireprosent. Alle ble sådd 17. januar, så det er for tidlig å gi opp de siste ennå.

I kjelleren er jeg godt i gang med stiklingsproduksjon. Har satt drøyt 100 brugmansia stiklinger i helgen. Nå gjenstår å se hvor mange av dem som klarer seg. Er alltid noen som råtner og noen sorter er svært vanskelige å få til å sette røtter. En del større stiklinger er allerede i god vekst. Hvis jeg skal være med på "planteauksjonen" i Sandefjord 5. juni, må jeg jo ha noen større planter å selge også, ikke bare små stiklinger.
Jeg skulle begynt å stikke litt Fuchsia også, men jeg begynner allerede å rake opp for hyller og lys i kjelleren :-\ Håper det snart blir mildere i været, slik at jeg kan ta i bruk en større del av drivhuset, uten å måtte fyre meg til fant.

Det er i hvert fall godt å være skikkelig i gang :-)

3 kommentarer:

 1. Ja, det er en annen størrelse på Brugmansia-spirene enn de andre ;o) Jeg håper du legger ut noen stiklinger i nettbutikken din til våren! Mine Brugmansia`er ble jo kuttet ned i høst, og det er bare stilken igjen! Jeg kuttet de selvsagt altfor langt ned! Jeg må nok få skaffet meg en som kanskje blomstrer i sommer! Hadde vært fint det.....

  SvarSlett
 2. Jeg har ikke kommet helt i gang ennå jeg, men det nærmer seg - har i allefall fått bestilt litt frø.

  Tror alle 3 jeg kjøpte av deg i fjor har klart overvintringen, det ser i allefall sånn ut :-)

  Og du, husk på meg hvis du tilfeldigvis skulle ha en stikling av hvit dobbel :-)

  SvarSlett
 3. Jeg har liggende en haug med frø, men jeg har såvegring,
  Det ligger en award til deg inne på bloggen min. Vet ikke om du har fått den før, men...

  SvarSlett