fredag 5. februar 2010

Nye frøforsendelser :-)

Endelig kom frøene fra både STA og Konnassörsklubben.

Fra STA fikk jeg kun 4 poser av de over 40 jeg hadde på ønskelista. Jeg var nok for sent ute med bestillingen og hadde for mange populære og spesielle frø på min liste. Jeg fikk i hvert fall 2 forskjellige cyclamen, en Tricyrtis og en Cypripedium av alle ting :-\ Nå har jeg sendt inn en tilleggsbestilling også og er lovet at det skal tas hensyn til at jeg fikk få frø i første forsendelse. Det vil kanskje si at jeg kan få opptil 16 poser til, uten ekstra kostnad. Bestillte en haug med Peonfrø denne gangen.

I dag kom også frøene fra Konnassörsklubben. Her tror jeg jammen meg jeg har fått alt jeg hadde bestilt og i tillegg hadde de uoppfordret, delt forsendelsen i 2 slik at jeg unngikk moms og gebyrer :-)

Cobaea, både blå og hvit
Trillium sulcatum
Trillium flexipes
Trillium Erectum
Davidia Involucrata var. vilmiriniana - Lommetørkletre
Stewartia preudocamellia
Arisaema tortuosum
Arisaema propinquum
Stewartia serrata

Frøene til både Trillium og lommetrørkletre ligger i fuktig sand/torv, noe som forhåpentligvis vil gi raskere spiring, enn om de hadde vært tørre. Må nok få sådd alt sammen i løpet av helga nå og få det ut, sammen med de andre pottene som står i garasjen.

5 kommentarer:

 1. Tror det var mye rot med hvordan STAs frøformidling ble organisert i år. Jeg bestilte i god tid før 5.januar og hadde også satt opp over 40 ønsker. Jeg fikk 10 sorter. Noen porsjoner var altfor store, f.eks over 100 frø av helleborus. Hadde også cyclamen på listen, men jeg fikk ingen. Tror det hele ble nokså tilfeldig. Håper du får etterbestillingene dine, jeg gidder ikke bestille noe mer.
  Spennende frø du har fått fra Konnassörsklubben.

  Ser det går bra med røykenedtrappingen. Tenker det blir en røykfri vår på deg, fortsatt lykke til.

  SvarSlett
 2. Så spennende med frø! Ikke så gøy når ikke alt kommer! Jeg venter til knollene kan bestilles... Har desverre ikke plass til å så, men noen kasser med knoller - det går strålende!!!
  Go så helg!
  Hilde

  SvarSlett
 3. Ser du er godt inni såinga, Trine! Og ang. STA-frøa.... du skal ike se bort ifra at noen av de du bestilte i utgangspunktet kan du bestille opp igjen fra restlista....;) Om den stemmer, da... Har vært fryktelig mye rot i år,får håpe det er barnesykdommer!

  SvarSlett
 4. Syns du er tålmodig jeg.
  Jeg på "øve" meg på å så mer ,og kjøpe mindre av de store dyre plantene.....

  Ønsker deg en flott søndag

  SvarSlett
 5. Hva er adressa til frökonnosörerna? Har vært på jakt etter Stewartia pseudocamellia i mange år. Når det gjelder stavinga til noen av de frøa fra STA så må en gjerne sjekke det en gang eller to noen ganger, og ikke ta alt derfra for god fisk. Vet av egen erfaring. Hilsen Kenneth

  SvarSlett