torsdag 14. januar 2010

Å røyke eller ikke røyke - Del 3.

Dette er ikke BARE lett. Kjenner at motivasjonen av og til er i ferd med å forsvinne, og må kjempe mer nå enn jeg måtte den første uka. Jeg holder stand, men er ikke der at jeg klarer å redusere noe særlig mer akkurat nå. 7-8 sigaretter om dagen blir det nå om dagen og jeg vet ikke helt hvor jeg skal knipe inn de neste ;-)

Nesten som å skilles fra en god venn dette her. Selv om jeg vil og skal slutte, har jeg nesten litt kjærlighetssorg og skrekk for å slippe taket. Det kjennes skrekkelig skummelt å snart skulle være helt røykfri. De nærmeste dagene får jeg konsentrere meg om i hvert fall å ikke øke antall sigaretter igjen.

Lurer forresten på om nikotinmangel gjør nattesøvnen dårlig? Bruker lang tid på å sovne om kvelden og våkner flere ganger hver natt. Normalt sover jeg som en bjønn når jeg først sovner, men ikke den siste drøye uka :-( Det er litt slitsomt, men er ikke grunn til å røyke mer altså. Det går nok over.

Den som gir seg er en dritt ;-)

7 kommentarer:

 1. Den som gir seg er en dritt... Det kan jo ha noe med alderen å gjøre og? Jeg har hatt et par år med dårlig nattesøvn, selv om jeg aldri har røykt... Men nå går det bedre ;-)

  SvarSlett
 2. Og jeg er litt yngre - og har også i perioder problemer med nattesøvnen uten å har røykt (nok til det ble en vane).
  Om du synes det er vanskelig å gå videre akkurat nå så kanskje du bør slappe av en uke eller to med dine 7-8? Eventuelt gå videre med halve sigaretter.

  Det er mange som sier at det er å skilles vra en god venn, en trøsteklut og en støtte. Men om du virkelig vil så klarer du deg på egne bein, uten. *klem og lykke til*

  SvarSlett
 3. Hurra for deg som ikke har gitt opp ennå. Det finnes vel sånn "røykeslutt-telefon" eller noe annen slags hjelp å få fra noen som har gått veien før deg? Å ha redusert til under halvparten er en seier. Fortsatt lykke til.

  SvarSlett
 4. Jeg synes det er kjempeflott at du prøver så godt du kan, og har målet for øyet. Det er nok viktig å holde fokus på at du skal slutte, selv om det kanskje tar lenger tid enn du håpet.

  SvarSlett
 5. Jeg har slitt veldig med nattesøvnen når jeg har forsøkt å slutte å røyke. Om det er psykisk eller fysisk aner jeg ikke, og det spiller vel ingen rolle. Jeg har hatt problemer med å sovne, hatt mareritt, og har våknet ofte i løpet av natta.

  Lykke til, Trine. Du er flink!

  SvarSlett
 6. Finn noe skikkelig kjedelig å lese på senga - det pleier å funke når jeg ikke får sove...

  SvarSlett
 7. SÅ flink du er Trine! Du har grunn til å være stolt, og ikke gi opp! Repeter alle de fine grunnene til å slutte som du listet opp i Del 1. Det er viktige argumenter for deg selv. Lykke til videre!

  SvarSlett