onsdag 15. april 2009

Snart fritt for snø og klart for graving

Endelig begynner snøen virkelig å gi slipp oppe på Knatten :) Det har skjedd mye bare de 2 siste dagene og nå er snart alle bed snøfrie. Fortsatt litt tele igjen kjente jeg i går, men jeg regner med at også den slipper taket i løpet av noen dager. Håpet er at jeg skal kunne bruke store deler av søndagen i hagen.

Var ute og lekte med Zeico i går ettermiddag/kveld. Han elsker å springe etter snøballer og å knuse store snøklumper. Kan holde på i timesvis. Dermed er han til god hjelp til å få fart i snøsmeltingen. Jeg delte opp snøhaugen på uteplassen med skuffa og han gravde klumpene i småbiter :D Regner med at jeg kan sette på plass utemøblene, på den siden av huset også, i ettermiddag.

Lørdag går med til å vaske ned gamlehuset,:( men søndagen er MIN. Da vil jeg gjøre det JEG vil og da blir det hagedag ;)

Det er tydelig at tidligere eier har hatt mye sommerblomster rundt husvegger og uteplass. Eller så har hun gjort som meg, fjernet en del før hun solgte ;) Det er i hvert fall mye bar jord i bedene, så jeg slipper lage alt for mye nytt sånn med en gang. Får nok plass til en god del av det som står i kassene mine. Jorden virker veldig porøs og fin, selv om den foreløpig er kliss våt. Stedvis er det mye stein og fjell, så her er det mange fine steder til tørketålende steinbedsplanter.

Jeg rusler rundt og observerer, studerer og legger løselige planer. Selv om deler av tomta er bratt og steinete, er det groper og kanter som bør være mulige å plante til. Må bare gå opp noen stier og se hvor det er mulig å gå nogen lunde trygt og hvor det da blir igjen plass til å plante. Mye av skråningene er nord og vestvendt, så de mest solelskende plantene må jeg nok finne andre steder til.

Har observert at jeg er den heldige eier av Geitrams i deler av en skråning :( Her er det bare å gå til kamp så de ikke rekker å blomstre og frø seg videre.

4 kommentarer:

 1. Hmm... det er ikke bare frøene av geiteramsen å bekymre seg for. Jeg lot tre stakkars pinner stå i fjor (uten frø) og i år kommer de opp i hele bedet. Det blir roundup neste. :-(

  SvarSlett
 2. Herlig å lese innleggene om hvordan du koser deg i den nye haven din! Kan tenke meg det er mange tanker og planer som surrer rundt i hodet. Spennende tid for deg fremover nå :)

  SvarSlett
 3. Kan levende forstille meg gleden din over å planlegge i nyhagen. Takk for at du deler den med oss!

  Geitrams, ja - meter på meter med underjorsdisk nettverk. Men den lar seg tyne ved iherdig luking.

  SvarSlett
 4. Underjordisk nettverk i metervis ja.... :-\ Det var akkurat det jeg var redd for. Ingen enkel ettåring dette, med andre ord. Jeg går til krig med det samme, f'''skapen skal vekk :-)

  SvarSlett