fredag 17. april 2009

Nå er det VÅR - Bruggene kastes ut :-)

Nå måtte jeg få gjort noe med jungelen på planterommet. For trangt, for varmt og for dårlig lys gjorde tiltak påkrevet. De store plantene sturer og mister bladene. Etter å ha studert temperaturstatistikken på YR, for de siste ukene, ble avgjørelsen tatt. UT med dem. Så i går kveld bar jeg ut 40-50 Engletrompeter. Spylte dem godt med hageslangen, før jeg stablet dem opp langs nordveggen av huset. Der skal de få stå og aklimatisere seg i noen dager, før jeg begynner å spre dem rundt omkring i hagen. Noen i potter, andre direkte i bedene. Jeg får hamstre jord og kukompost, bare vi kommer over helga og jeg får tid til å begynne ompotting og planting. Skulle det komme en frostnatt eller 3, går det nok bra uansett. Om de får litt frostskader på bladene, kommer de fort med nye igjen :)
Får se om jeg rekker å ta ut resten i løpet av helgen. Nå får det bare stå sin prøve. Har litt fiberduk i beredskap, hvis temperaturen skulle falle faretruende de nærmeste dagene. Neste fullmåne er 9. mai.... det regnes gjerne som siste store fare for frostnetter på disse kanter. Får håpe det ikke slår til i år.

Tidligere år har jeg tatt dem ut ca. 25. april, mener jeg å huske, men nå har jeg hatt 2 stk. stående ute siden tidlige i påskeuka. Både B.Maya og B.Salmon perfection har stått på terrassen i 14 dager og strutter av livsgnist. Maya har til og med hatt et par blomster allerede. :)

Jeg har vel tidligere nevnt at jeg hadde en frøkapsel på Salmon Perfection som har hengt på planten og vokst seg stor gjennom vinteren. For noen uker siden modnet den og jeg, mitt dumme nek, presterte å så alle de drøyt 60 frøene på en gang ;) Nå har jeg mistet litt tellingen i såkaret, men jeg har nok i hvert fall 50 frøplanter som er godt i gang med veksten. Snart må de pottes om i egne potter og de fleste vil antakelig vokse seg til 1-2 meter høyde i løpet av sommeren. Blir drivhuset for lite allerede første vinteren tro? ;)

7 kommentarer:

 1. Ja holder jeg med deg i. Tror Pellisene også ryker ut her snart.

  SvarSlett
 2. Hehe, det ser ut som du får fyllt opp nettbutikken din i løpet av vår/sommer og høst! Det ble raskt vår hos deg, du får bare nyte det! Og så får vi håpe at det ikke blir noe mer snø, og heller inger kalde netter! Lykke til!

  SvarSlett
 3. Oj, det var i grunnen godt å høre. Nå tror jeg en del av mitt halvherdige også ryker ut snart ;-)

  SvarSlett
 4. Hei. Jeg skulle gjerne sett noen bilder av engletrompetene dine. Det er mitt neste ønske. Jeg vil iallefall ha to - en hvit og en lysrosa. Har du tips hvor det er lurt å kjøpe slikt? Jeg fikk noen frø av en venninne, men det er høyst usikkert hvordan det går. Kan du si meg om disse spirer fort eller langsomt. Puhhh! Det er ikke bare bare med disse plantegreiene heller! Deilig er det uansett.

  SvarSlett
 5. Jeg har en del bilder i albumene mine. Hvis du går via hjemmesidene tkobr.net/tk/forside.htm finner du både albumene og nettbutikken min "BlomsterKnatten" hvor jeg fortsatt har noen stiklinger igjen :-)
  Brugmansiafrø er veldig variable når det gjelder spiretid. Mange spirer etter ca. 1 uke, mens andre kan bruke en måned og mer.

  SvarSlett
 6. Jeg vil ha en sånn hvit som du har på salgsbloggen din :) Den var nyyydelig! Kan jeg kjøpe den tro - hehe!

  SvarSlett
 7. Akkurat den planten får du nok ikke kjøpt ;-) Men jeg kommer nok til å ha stiklinger av den også til neste år. Hadde ikke plass eller mulighet til å ta vare på stiklingsmateriale fra alle plantene i høst, så denne ble valgt bort og stiklingematerialet havnet på komposten i høst.

  SvarSlett