fredag 10. april 2009

Snakk om livsvilje

Lettere solbrent, etter flere dager ute i sola. Lykkelig over å kunne hvile blikket hvor jeg vil ute, uten å føle at naboen tror jeg glor ;) Jeg har vært nede ved uthuset og inspirert kassene med planter i dag :) Til tross for kummerlige forhold siden sist høst, ser det ut til at det kommer nye, fine skudd i de aller fleste pottene/kassene :) Nå har jeg satt alle kassene litt "på skakke" slik at smeltevann skal renne godt ut og plantene ikke skal drukne.

Jeg er imponert over livsviljen til disse plantene. Peoner, Iris, Hepatica og hva det nå er alt sammen, ser ut til å ha klart vinteren i kasser og potter, over all forventning. Den flotte Hepaticaen fra Inger Karin stod med knopper i snøhaugene :) Nå står den på terrassen, sammen med 3 andre potter med Hepatica. De skal i hvert fall ikke blomstre uten at jeg får se dem.

Alle Rhododendronene står med friske fine knopper og jeg tror jammen meg alle kommer til å blomstre i år. Selv noen av de små frøplantene fra Svein Erik ser ut til å komme ked blomster i år. 2 trepeoner har fine skudd og i hvert fall den ene kommer til å blomstre i år. Selv den lille frøplanten av en trepeon Roocii, kommer igjen med 2 fine, små skudd. Tystbasten blomstrer snart, både den fra gamlehagen og noen nye jeg har funnet langs veien her. I det hele tatt, jeg har ikke funnet noe som ser fullstendig dødt ut, etter at det har tilbrakt vinteren i potter/kasser. :)

Fortsatt en del snø rundt om på tomta her og vi skuffer, tråkker og sparker for å få den vekk. Uteplassen på framsiden av huset er snart bar nå, etter at jeg i flere dager har spadd ut snø og kastet ut i veien :) Får de på det som et ledd i treninga til den virkelige gravesesongen ;) Ellers begynner det å titte fram litt av hvert, uten at jeg har identifisert alt ennå. Men jeg ser i hvert fall en god del bar jord, som er klar til å ta imot noen av plantene mine, som står i kasser. Skal få hentet kassene opp til huset i løpet av påsken, slik at jeg får litt mer oversikt og kan passe bedre på dem :)

JEG STORTRIVES I MITT NYE BO!!! :x

1 kommentar:

  1. Ny hage er alltid spennende. Gøy å høre at du trives.

    SvarSlett