søndag 12. april 2009

Da er alle plantene hentet opp til huset

I dag har vi benyttet fridagen til å hente et par lass med rester i gamlehuset og mens vi allikevel var i gang med bil og henger, kjørte vi opp alle kassene med planter fra uthuset. De har stått på nordsiden av uthuset siden i februar. Nå var de tint fram såpass mye at de var mulige å flytte på. Kom ut av tellingen på hvor mange kasser det er, men 12-14 kan nok stemme. :) Gikk igjennom det meste, etter at vi fikk det av hengeren og det aller meste ser ut til å ha klart overvintringen over all forventning. Er mest imponert over en liten trepeon jeg fikk fra Bina i fjor. Jeg "mistet" den av syne mens jeg gravde opp planter sist høst og regnet med at den var gått dukken. I dag fant jeg den, uten jord, mellom noen andre upottede rotklumper. Den lever og kommer med flere nye, små skudd :)

Her er herligheten plassert på nordsiden av huset, slik at de ikke skal få så mye sol, før jeg får dem i bakken. Ligger fortsatt en del snø her, så det blir neppe noe særlig planting før om en ukes tid. Heldigvis smelter det raskt nå. Ser forskjell for hver dag. Nye planter titter ut av snøhaugene og mer bar jord åpenbarer seg for hver dag.

Når vi først var innom gamlehuset i dag benyttet jeg sjansen til å nappe opp et par "tuster" som jeg ikke fikk med meg i høst. ;) Fant en nydelig tue med Erantis, en Hortensia som jeg fikk i gave sist sommer, en Meconopsis med fine skudd, en rødbladet takløk og en raring jeg fikk av Marosa i fjor som jeg ikke husker navnet på i farten (har navneskiltet :))

Har begynt å tenke at jeg nok bør holde meg langt unna hagemessa i år. Har allerede mer enn nok planter som skal i bakken. Kjenner meg selv godt nok til å vite at jeg ikke klarer å reise tomhendt hjem, hvis jeg først kjører innover. Vel, bestemmer meg ikke helt før jeg ser været neste søndag. Er det møkkavær kan det hende jeg tar en tur, men skinner solen tror jeg det blir hagedag på meg B-)

2 kommentarer:

  1. Jeg også var i "gamlehagen" etter flytting og nappet med meg noen godbiter fra hagen mens nye eiere var på ferie. Det er spennende, men mye jobb å "innrede" en "ny" hage. Lykke til - jeg følger spent med.

    SvarSlett
  2. De nye har ikke overtatt ennå heldigvis. Da de så hagen var den gjemt under en meter snø, så de har ingen aning om hva som skjulte seg der ;-)
    Når jeg ser deg her kommer jeg på at du vel har en plante i "pensjon" for meg ;-) Er vel snart på tide å få hentet den nå når det går mot sommer.

    SvarSlett