mandag 27. april 2009

Hagehelg og plantepakking

En deilig helg er over, uten andre forpliktelser enn å rusle rundt i egen hage. Plante litt, rydde litt, drikke litt øl, bære ut litt planter, drikke kaffe, skravle med gubben, leke litt med bikkja, spise litt og kose seg masse :)

Alle bestillingene fra Blomsterknatten er ferdig pakket og blir sendt i dag. Ikke stort igjen i butikken nå, men jeg har noe stående til roting ennå. Må bare ta en opptelling, før jeg oppdaterer butikken.

Begynner å få LITT oversikt over hva jeg har i hagen og hva jeg har hatt med på flyttelasset. Det meste er nå plantet, om enn litt midlertidig. Ikke så lett å plassere ting bår man ikke aner farge o.l. Merking av planter, var ikke det som lå lengst framme i panna, da jeg panisk gravde opp planter sent i høst ;)

Noen spørsmålstegn er det dog, når det gjelder eksisterende planter. Har bl.a. et monster av en prydbusk, som jeg begynner å lure på om er Skjersmin. Den begynner så smått å sprette nå, men ingen tegn til blomster. Dermed er det ikke en tidligblomstrende sak. Må få tatt noen bilder tror jeg, slik at jeg kan få hjelp til identifisering av både denne og annet.

Ryddet i de resterende pottene og kassene i går. Noen gamle potter med staudefrø har hatt besøk av mus i vinter og peonfrøene lå som tomme skall på toppen av jorda :( Ikke noe å spare på tenkte jeg og tømte herligheten ut i et bed. Og moralen er.... TØM ALDRI POTTER MED PEONFRØ før du er HELT sikker. I det jeg tømte den ene potta så jeg nemlig 2 små spirer som var i ferd med å løfte hodet opp av potta. Jeg puttet dem forsiktig tilbake i potta og håper ikke jeg ødela dem.

Det spirer så smått i noen potter med "Magnarfrø". Kassene stod litt for solrikt til, slik at de tørket litt, men jeg håper jeg reddet dem. Nå er de flyttet rundt på nordsiden av huset, hvor det kun er litt kveldssol.
Der deler de plassen med alle Engletrompetene og Fuchsiaene. Bar ut resten fra kjelleren i går. Nå er planterommet tomt, bortsett fra 3-4 brett med stiklinger og en masse subb og rot. Rydding og vasking får vente til vi får en regnværsdag. ;)

Fredag 1. mai reiser vi til Brandbu for å hente drivhuset mitt :) Gjett om jeg gleder meg til å få det hjem. Gubben planlegger grunnarbeid o.l. Slike ting lar jeg ham ta seg av ;) Jeg må bare se å få forfattet søknaden og få underskrifter av naboene, slik at vi kan komme i gang. Regner ikke med at det vil bli noe problem å få gjennom en søknad, men det skal jo uansett gjøres. Vi kan ikke få satt opp noe som helst, før søknaden er godkjent.

1 kommentar:

  1. du jeg er ikke sikker på om lerkesporen frør seg, men knollene er supersmå, under en cm! De har visst lett for å snike seg med spader og sånn.. Jeg vil tro det er en "har du den så har du den" plante...

    SvarSlett