søndag 1. mars 2009

Vår på planterommet


Nå er det vår :) Jeg har til nå brukt opp 300 liter blomsterjord. Har pottet om ca. 100 Brugmansia og plantet en haug med Canna-knoller. Ganske fornøyd med helgens innsats, om jeg skal si det selv. ;)

En del av Bruggene har nok hatt det litt stusselig i det mørke og kalde rommet. Mistenker at en del av dem var for våte da jeg tok dem inn i høst, med råte som resultat. Så langt har jeg konstantert 8 stk. som med sikkerhet, har reist til "Brugmansia himmelen". Noen som har visnet mye tilbake og er klippet ned og pottet om litt under tvil, og andre som ser helt fine ut, uten store, synlige skader. Jevnt over ser det ut til å ha gått bra med de aller fleste. De som har klart seg absolutt best, er de som var mer eller mindre tørre eller bare lett fuktige. Jeg har vannet litt et par ganger i vinter, men har forsøkt å være veldig forsiktig. Ser allikevel at de som har stått i bunnen av haugen (ja, jeg har hatt dem i flere lag for å få plass) er ganske våte. Vannet har rent gjennom de øverste og ned i de nederste pottene, som er murerbøtter med noen få dreneringshull litt oppe på siden av bøtta. Mange av disse var alt for våte og har nå fått nødhjelp i form av ny og tørrere jord. Jeg krysser fingrene og håper det beste 8->
På dette bilde ser du plantene som har stått lyst i hele vinter. De ser betraktelig friskere ut enn de som har stått mørkt og her må jeg nok snart i gang med saksa, for å begrense veksten litt. Flere av dem er i gang med å sette knopper og jeg har begynt med litt forsiktig gjødsling. Jeg vet fra tidligere år at de tar fullstendig av hvis jeg ikke holder dem litt tilbake utover våren. Det er fortsatt 1,5-2 måneder før de kan settes ut og jeg har ikke ubegrenset med plass i det nye huset heller ;)

Til uka er planen å flytte mest mulig planter opp på "Knatten". Der står planterommet tomt og klart for innflytting :) Noen lamper er hengt opp og temperaturen ligger på ca. 12 grader. Håper bare det blir en ettermiddag eller 3 uten kuldegrader.

2 kommentarer:

  1. En utrolig innsats, og ikke minst et utrolig antall "brugger". Jeg har faktisk sådd datura frø fra deg, og jammen har de spiret også;), Spennende.

    SvarSlett
  2. Daturafrø fra meg??? De må da være "hønngamle". Det begynner å bli noen år siden jeg mistet interessen for Datura. Men gøy at de spirer uansett da. :-)

    SvarSlett