lørdag 28. mai 2011

Været tilsa drivhusdag i dag

Tuslet ut i formiddag, med planer om å luke og rydde, men jeg forstod raskt at dette ikke var dagen for utesyssler. Riktignok var det oppholdsvær da jeg gikk ut, men det blåste godt, var kaldt og truende skyer varslet om kommende regn. Det tok meg ikke mer enn 5 minutter og en rask myserunde for å fastslå at drivhuset var en bedre plass å være i dag. Bildet viser forøvrig en stor løvfellende Rhododendron som jeg fikk med meg fra Ståle for noen uker siden. Den har tydeligvis klart flyttingen godt og står nå i full blomst i "garasjebedet", sammen med bl.a. en Rhod. Luteum som også står i full blomst nå.

Da avgjørelsen var tatt var ikke veien ned til drivhuset lang. På med kaffetrakter og radio, en rask titterunde ute, hvor jeg tømte litt overflødig vann av diverse plantebrett, før jeg plukket med meg 4-5 klissvåte potter med staudespirer, som var i stort behov av prikling. Heldigvis hadde jeg igjen en 80 liters sekk med jord og et par sekker med kukompost, slik at jeg hadde det nødvendigste innen rekkevidde. Jeg rakk ikke mer enn å begynne med priklingen, før de første regndråpene begynte å tromme på drivhustaket. Det er virkelig godt å ha drivhus på slike dager. Da kan jeg stulle med plantene mine, uten å bli våt og kald og været kan være akkurat som det vil utenfor. Det er noe deilig beroligende med regndråper på et drivhustak :-)

Drivhuset var sørgelig tomt før jeg begynte i dag. Som jeg fortalte i forrige innlegg, tømte jeg det for planter, før vi reiste på ferie, men nå er jeg jammen meg i gang med å fylle det opp igjen. 2 sorter Cordifolia, Delphinium "summer skies" og en Heuchera er ferdig priklet og alle såpottene med Canna er pottet opp til vesentlig større potter. Dette burde vært gjort for lengst, men døgnet har vært litt for kort i våres. De små pottene var stappfulle av røtter, men plantene var allikevel kraftige og fine, selv om de nok hadde vært vesentlig større, hvis jeg hadde hatt tid til å potte dem opp tidligere. Til slutt brukte jeg siste rest av jord til å potte opp noen få Brugmansia stiklinger, men jeg rakk ikke mer enn 3-4 stykker før jordsekken var sørgelig tom. Først da kom jeg på at jeg ikke hadde spist noe i dag og registrerte at det snart var middagstid. Man lever lenge på kaffe, cola og røyk, hvis man bare driver med noe som er gøy ;-)

I morgen får jeg ut og "fange" noen flere jordsekker, slik at jeg kan få pottet opp resten av brugmansiastiklingene og har litt i reserve etterhvert som det kanskje blir flere staudepotter som trenger prikling. Det er en del som har spirt, men de siste ukene med kaldt og vått vær har nok gjort at det har stoppet litt opp. Mulig jeg må vurdere å ta dem inn i drivhuset igjen, for å få litt fart på spiringen.
Nå har jeg hvitvin i glasset, magen er god og mett på laksemiddag og kvelden skal nytes i sofakroken :-)

4 kommentarer:

 1. Høres ut som en perfekt dag til tross for regnværet. Jeg har også priklet i drivhuset (kinesiske riddersporer - skulle vært gjort for lenge siden...), men - i tillegg vært ute og haget i regnværet. Fant en gammel regndress fra den tiden jeg kjørte MC - gjorde hagingen til en hyggelig opplevelse til tross for regnværet. God mat og sofa til avslutning av dagen er prikken over ièn. Ha en fortsatt god helg!

  SvarSlett
 2. Skulle ønske jeg hadde et drivhus... Høres ut som en deilig dag i hagen - får håpe solen og varmen snart kommer tilbake!
  Hilde

  SvarSlett
 3. Heldig er du som har drivhus! Det begynner å bli et skrikende behov for det her hos meg, så det kommer nok etterhvet:-)

  Ha en fortsatt fin helg!

  Heleneklem

  SvarSlett
 4. Ja, det er kjekt å kunne gå i drivhuset når været er så skiftende som det har vært i det siste. Den rhododendronen på bildet var nydelig!

  SvarSlett