torsdag 5. mai 2011

Noen Aurikler og ferdig plantet nordvegg


Jeg går i ett om kveldene nå og dermed blir det bare noen raske bilder i forbifarten. Jeg kan ikke varte opp med noen Aurikkelfest riktig ennå, men noen få bilder fikk jeg tatt her om dagen. Denne gangen er det noen av de fylte som ble offer for kameralinsa. De står skrint og tørt, nesten under furua foran fjellhagen. Helt utrolig at de klarer seg der, men de ser faktisk ut til å trives og vokser seg større og finere for hvert år. I år er de faktisk så store at jeg har ofret noen skudd til bytteplanter, men NÅ skal de få stå i fred resten av sesongen.I går hadde jeg innrykk av en del kjøpelystne venner og familie. Kaffe, planteshopping, hagevandring og planteprat i flere timer. Det var godt med en kveld, uten å stå med rumpa i været og grave ;-)
I dag var det i gang i hagen igjen, etter at jeg hadde vært på posten og hentet min nye venn, som kom med posten fra Sverige. Jeg glemte å ta bilde av ham i ettermiddag, men jeg tillater meg å låne bildet til Linda en gang til, for å vise ham fram. Nå står han på den morkne stubben i staudebedet, i påvente av at jeg skal finne en fin plass til ham. Planen er å ha ham i fjellhagen, men der er det litt for lite ferdig ennå, til at jeg tør å sette ham der. Etter at jeg var ferdig med å beundre ham, kom jeg etterhvert i gang med plantingen i nordveggen. Nå er utallige Hosta, Astrantia, Cimicifuga, Aconitum, Mukdenia og en haug med Fuchsia (med pottene på) på plass i jorda. I front plantet jeg en mengde Impatiens. Ja da, jeg VET at det er litt i tidligste laget for Impatiens ute, men jeg sier som så ofte før "det får stå sin prøve" ;-)
Ikke akkurat så mye å se på foreløpig, men det skal bli gøy å sammenligne bilder om en måned eller 2. Nå står sprederen på, slik at alle får godt med vann. Gjødsle får jeg gjøre litt senere, når de har fått etablert seg litt. Det skal også bli spennende å se hva som spirer, som jeg IKKE har plantet. Over alt finner jeg rotbiter som ser uforskammet friske ut, med fine sugerøtter og antydning til skudd. Ikke at jeg klarer å se hva det evt. skal bli, men det skulle ikke forundre meg om det spirer en og annen Epimedium, Geranium eller noe annet lekkert som har ligget igjen i torva etter importplantene.

Avslutningsvis i kveld, pottet jeg om de minste oppstammede Fuchsiaene og fikk plassert noen flere av dem mellom staudene langs veggen. Det minker heldigivs veldig på det som skal pottes om og plasseres nå. Det gjenstår noen mindre Brugmansia, som må få ny jord, før jeg graver pottene ned litt her og der for sommeren. I drivhuset står noen av de store igjen, fortsatt uten skudd, men jeg har ennå ikke gitt opp håpet. Jeg satser på å plante dem i bakken der nede, så får de stå der til de enten dør, eller finner det for godt å begynne å vokse.

4 kommentarer:

 1. Oi! Auriklene var jo skikkelig flotte! Gargoylen blir sikkert flott blant plantene når du har kommet så langt at du kan plassere ham blant dem. Det hadde jo ikke vært så dumt å ha en slik fyr som spiste opp sneglene- selv om jeg heldigvis ikke har sett dem hos meg ennå! Men har rikelig med andre dyr som liker å spise planter..
  Jeg fikk forresten tilsendt plantene fra deg i forgårs. De hadde klart frakten flott, så nå gleder jeg meg til blomstring på Brugmansiaene ;-) Tror jeg skal plante apeskrekk treet i en potte så jeg kan ta det inn om vinteren. PS: Penger er overført til din konto. Ha en riktig fin dag!

  Stein

  SvarSlett
 2. Så nydelige Aurikler!
  Jeg er veldig glad i Aurikler, og har to-tre stk, men ser at jeg ikke har de som du har.
  Vakre eksemplarer.

  Tror dere har kommet litt lengre enn oss med blomstringen. Men, vi har en nydelig tid, nå.

  Ønsker deg en super helg!
  Vi skal i konfirmasjon i morgen. Det gleder vi oss til. Det blir første anledning til å vise fram vårt nyeste familiemedlem, som er 16 dager i dag.
  Klem fra Bente

  SvarSlett
 3. De auriklene var jammen nydelige!

  SvarSlett
 4. Helt utrolig flotte aurikler!! Koselig blogg du har, masse fine bilder!

  Takk for titten!

  Helene
  http://helenesblogadresseat.blogspot.com/

  SvarSlett