torsdag 26. mai 2011

Hjemme igjen - Alanya i mai

I år valgte vi å gjøre en vri på sommerferien og forsøke en tidligtur til "hytta" i Alanya. Vi har alltid pleid å reise om høsten, noe vi nok kommer til å gjøre i år også, men vi tyvstartet altså sommeren i år med 14 dagers ferie nå. Flere venner har pleid å feire 17. mai der nede, så nå ville vi også forsøke det. Da vi ankom Rygge utpå dagen 10. mai, var det strålende sol og 22 grader i skyggen. Det viste seg, noen timer senere at vi faktisk reiste fra bedre og varmere vær, enn det var der vi kom. Lokalbefolkningen fortalte at det hadde vært kaldt og vått i store deler av april og mai, de kunne ikke huske sist det var så kaldt som i år. Mars derimot, hadde vært god og varm. Litt nedtur å reise fra tilnærmet sommertemperatur i Norge og komme til 15-20 grader i Alanya. Regn, torden og tidvis litt vind. Langbukse, sokker og skinnjakke var faktisk i kaldeste laget på kveldene.
Heldigvis bedret været seg etter noen dager og vi fikk 8-10 dager med sol og fint vær. De siste dagene begynte temperaturen å nærme seg 30 grader og vanntemperaturen steg merkbart for hver dag. Her er masse bilder fra 17. mai feiringen i Alanya

Jeg var litt i tvil om hvordan det ville være å reise fra hagen i mai. Særlig i år som det hadde vært veldig tørt, var jeg redd jentungen på 20 ikke skulle klare å passe på alt med vann. Nå viste det seg jo, etter at vi hadde reist, at vannmangel ikke ble det store problemet. Hun hadde derimot mer jobb med å tømme vann av det som stod i undervanningsbrett, nede ved drivhuset. Jeg hadde nemlig, i håp om å redusere vannejobben en del, tømt drivhuset for planter før vi reiste og satt alle småpottene i undervanningsbrett. Brettene satte jeg litt på skrå, slik at de ikke skulle holde på alt for mye vann, men allikevel inneholde et lite vannmagasin nederse. Dette var en smart løsning, men neste gang bør jeg nok være litt mer nøye med hvor mye/lite på skrå de står. Nå var det nemlig noen som ikke stod skrått nok og en del av pottene ble stående i vann. Det meste ser ut til å ha klart seg bra, bortsett fra at sneglene har forsynt seg med enkelte spirer og blader :-( DET skal jeg ikke gi jentungen skylden for ;-)

Mange av Darwinplantene hadde vokst godt i løpet av ferien. Selv noen av de som tidligere så døde ut, har begynt å vokse, mens jeg var borte. Epimediumene blomstrer og det er knopper på flere av Geraniumene. Selv noen av Pionene, ser ut til å ville blomstre allerede i år :-)

I bedene har både planter og ugrass vokst godt, etter at regnet kom. Plenen må snart slåes med ljå og det er på høy tid å få sprøytet alle nyskuddene, som renner opp der vi skar ned kratt og trær i fjor våres. Neida, jeg rekker neppe å kjede meg på en stund ennå ;-)
Det var godt med ferie, men det er heldigvis godt å komme hjem igjen også, med fulladede batterier og sommerbrun kropp :-) Nå venter vi bare på sommertemperaturer her hjemme.

5 kommentarer:

 1. Velkommen hjem igjen:) Ja slik er det, borte bra men hjemme best;) Hørtes ordentlig behagelig ut med en forsommer-ferie!

  SvarSlett
 2. Ja der ser man - vi har gått i samme 17.mai tog...

  SvarSlett
 3. Var du der nede samtidig som oss alexia? :-O Verden er liten blitt ja :-)

  SvarSlett
 4. Hyggelig å ha deg tilbake:-)
  Håper du har kost deg i Tyrkia. Nå satser vi på sommervær her hjemme, ikke sant?

  Heleneklem

  SvarSlett
 5. Jepp Trine, var nok det :) Fra 8.mai-22.mai.

  SvarSlett