søndag 29. mai 2011

De fem fineste - Mai

Hilde la ut en oppfordring tidligere i dag, om å vise fram de fem fineste i hagen nå i slutten av mai. Ikke den helt enkleste oppgaven og velge ut 5 blant alt som blomstrer nå, men jeg gjør et forsøk.
Det fineste området i hagen nå i mai er, uten tvil, fjellhagen. Jeg våger meg på å legge ut et bilde fra i dag, selv om jeg ennå ikke har hatt tid til å rydde skikkelig der i år *rødme*. Mai og juni er høysesong for fjellhagen, men det er en evig kamp mot rotugrasset, som utrettelig titter opp i de store tuene. Nå er det snart langhelg og en av oppgavene som står på planen da, er en grundig rydde og lukesjau.

Første enkeltplante har jeg vist fram før, men den fortjener å bli vist en gang til. Det er den nyervervede Rhododendronen/Azaleaen som jeg fikk fra Ståle for litt siden. Den er et absolutt høydepunkt nå i disse dager.

Mai er måneden for rhododendron her i omrodet, så det blir nok en Rhododendron. Denne var med på flyttelasset fra gamlehagen og har klart påkjenningen uten synlige skader. Den blomstrer rikt hvert eneste år.

Så var det hjertene da. Dicentra Spectabilis alba er en av mange Dicentra som står i fullt flor nå. Rosa, røde, hvite, høye og lave.Etter at vi flyttet hit har jeg blitt veldig glad i forskjellige Saxifraga. Fine bunndekkere, nydelige blomster og uproblematiske å ha med og gjøre. Denne tua står i fjellhagen og selv om den trenger litt luking er den da vakker?

Siste plante ut i denne utfordringen må bli Primula Franchesca. Den er vel kanskje i kategorien "mer spesiell enn pen", menn jeg er nå engang skrudd sammen slik at jeg liker planter som skiller seg litt ut fra mengden. Så får det heller bli en og annen "styggpen" plante innimellom alle skjønnhetene ;-)

7 kommentarer:

 1. Fine blomster! Særlig Rhododendron og det hvite Løytnantshjertet:o)

  Ha en fin uke!
  Heleneklem:o)

  SvarSlett
 2. Så flott det blomstrer hos deg. Den primulaen var berre lækker. Har du sådd den selv, og om så er hvor har du fått tak i frø?

  SvarSlett
 3. Franchesca er nydelig.....sukk....:) Hilsen Rita, som ikke får skrive innlegg uten å være anonym. Tror blogger har hikke.....

  SvarSlett
 4. Primula Freachesca kjøpte jeg fra Jensen i fjor tror jeg. Kan ikke huske å ha sett frø av den noe sted.

  Håper hikken til blogger går over snart. har vært mange rare nykker i det siste, selv om de ikke har rammet meg i noen stor grad, er det irriterende.

  SvarSlett
 5. Så frodig og flott det har blitt i fjellhagen din! Den Azalean var henførende vakker...sukk

  SvarSlett
 6. Berget ditt var flott!! :D
  Eg kjøpte ei stooor potte 'Franceska' i fjor, men denne frostvinteren vi hadde tok dessverre livet av den. Saxifraga har eg og fått meir og meir sansen for, det finst så mange flotte.

  SvarSlett
 7. Hei.
  Dette innlegget er jo gammelt, men dukket opp da jeg googlet 'planter i berg'. For en fantastisk fin hage.
  Jeg skulle gjerne sendt en e-post til deg med noen spørsmål om tips. Jeg fant ikke noe kontaktinformasjon, men hvis du er villig til det, send meg gjerne epost (mgunhildrud@gmail.com) 😊

  SvarSlett